Urheilu

Hattel Ridersin ratsukot kärkisijoille gp-sarjassa – Susanna Granrothin kolmoshevonen yllätti

Janakkalalaisen Hattel Riders -tallin huippuratsastajat veivät kaksi kärkisijaa kotimaisen gp-sarjan toisessa osakilpailussa Korpikylässä sunnuntaina. Kauden avauksessa kolme viikkoa sitten sijat kaksi ja kolme ratsastanut Susanna Granroth hyppäsi voittoon hevosella Leopoldo, joka oli Järvenpäässä vasta 11:s.

Granroth ja Leopoldo selvittivät molemmat kierrokset 150-senttisillä esteillä virheettä ainoana ratsukkona. Tallikaveri Sanna Backlund pudotti Elanolla kertaalleen ensimmäisellä kierroksella ja oli toinen. Husön Ratsastajien John Antellille ja Osaka Hästakille virheitä kertyi kolme.

– Tosi tyytyväinen olen Leopoldoon, se suoritti erittäin hyvin. Esteet olivat isoja, selkeästi isompia kuin Ainossa ja ratakin tekninen. Tämä on Leopoldolle asteen isompaa kuin mitä se on pääosin mennyt, Granroth kertoi tiedotteessa.

Gp-kilpailut ovat tänä vuonna vaikeampia, sillä estekorkeutta nostettiin monissa kilpailuissa 140–145 senttimetristä kansainväliselle tasolle puoleentoista metriin.

Järvenpään gp-avauksen Arvenilla voittanut Emma Tallberg puuttui Hollolasta, sillä hän edusti Suomea Tanskan Nations Cup -kilpailussa. Alun perin maajoukkueeseen oli valittu Granroth ja hänen ykköshevosensa Anatevka.

– Anatevka ei tuntunut olevan sataprosenttisesti täydessä iskussa, joten en halunnut lähteä sen kanssa niin isoon kilpailuun. Minusta on kuitenkin hyvä, että GP-sarjan tasoa on nostettu. Kun radoille tulee asteen enemmän vaativuutta, kuilu ei niin suuri lähteä edustustehtäviin Nations Cupiin tai muuten ulkomaille, viime vuonna sekä gp- että Future Challenge -sarjat sekä Suomen mestaruuden voittanut Granroth totesi.

Hattel Ridersin kolmas sijoittunut ratsukko, Roosa Rajamäki ja Scapa d’Airsain, oli neljäs.

Gp-sarjan pisteet ovat ratsukkokohtaisia. Järvenpäässä Backlund ja Elano olivat kuudensia, mutta nousivat kakkossijallaan 31 pisteeseen ja gp-johtoon. Leopoldo nousi voitolla kakkoseksi 28 pisteeseen.

Seuraava gp hypätään Ypäjällä kesäkuun toisena viikonloppuna.