Urheilu

Hattulan parhaat urheilijat valittiin – Kartturi Linnaketo ja lukkari Heikkilä palkinnoille

Jälleen kerran saatiin ihmetellä hattulalaisten urheilijoiden saavuttamaa menestystä valtakunnallisella tasolla ja myös maailmallakin Suomea edustamassa.

Miesurheilijoista palkittiin autourheilija Antti Linnaketo ja naisurheijoista pesäpalloilija Anni Heikkilä. Lupaavina nuorina pystinsä saivat Eino Vuori ja Sonja Hakala. Stipendejä pokkasivat Antti Ahtila ja Ville Korhonen.

Vuoden kulttuuriteosta palkittiin Kaija Lehmuskallio, joka eläkepäivilläänkin on julkaissut viisi runokirjaa. Kuntaan on perustettu hänen nimeään kantyavan rahasto. Hän teki kauan työtä mm. Jean Sibeliuksen liputuspäivän eteen. Muut kiireet pitivät hänet pois tapahtumasta, mutta kiitokset tulivat videolta.

Linnaketo aloitti uransa, kuten moni muukin ”junnu”, peltoautoilla ja jääradoilla. Kilpailu-ura alkoi lähes naapurissa asuvan Mikko Salviston kanssa. Nousuun ura lähti 2011 hänen tultua nimetyksi AKK:n rallin valmennusryhmään ja nykyään kartturin työ on ollut jo ammatti viitisen vuotta.

– Seuraava kisa on aivan kohta MM-osakilpailu Ruotsin ralli. Jatkosuunnitelmat ovat vielä vahvistamatta, mutta eikohän homma pysy MM-tasolla, 39-vuotias Linnaketo arvioi tulevaisuuttaan kilpailutasolla.

Nuorista poikien lupaavaksi urheilijaksi nimetty Eino Vuori kilpaili viime kaudella varsin menestyksekkäästi saaden SM-hopeaa 16-vuotiaiden sarjassa sekä satasella että kahdella sadalla metrillä.

– Kaverin mukana siinä seitsemän vuotiaana tuli lähdettyä Tarmon yleisurheilukouluun ja sillä tiellä jatketaan. Satasen ennätys pitäisi saada alle yhdentoista sekunnin. Kakkosella paras on nyt 22,50 ja tietysti sitäkin täytyisi parantaa, Vuori tuumaili tulevaa kesää.

– ”Normivuosi”, mutta paljonhan tämä on tällaisesta pikkupitäjästä. Myös lajikirjo on uskomattoman laaja. Kuntoliikuntaan voisi aina saada lisää liikkujia. Tukea on haettu valtiolta yhdessä Janakkalan ja Hämeenlinnan kanssa. Toivottavasti saadaan aikaan, kiitteli uutta suunnitellen Hattulan liikuntatapahtumista pääosin vastaava Jari Salmela.

Juttua korjattu 1.2.2019 klo 10:27: Eino Vuori saavutti kaudella 2018 SM-hopeaa 16-vuotiaiden sarjassa satasella ja kahdellasadalla metrillä. Jutussa luki aiemmin, että Vuori olisi saavuttanut SM-pronssia alle 16-vuotiaissa satasella ja kahdella sadalla metrillä.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic