fbpx
Urheilu Hämeenlinna

HäUS:n kelpaa nyt järjestää kisoja – Seura sai uudet sähköiset ajanottolaitteet

Hämeenlinnan Uimaseuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen esitteli uusia ajanottolaitteita torstaina uimahallissa. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Uimaseuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen esitteli uusia ajanottolaitteita torstaina uimahallissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Uimaseuran valmennuspäälliköllä Juuso Rantasella on hymy herkässä. Rantasen suunpielet ylöspäin vetävät Hämeenlinnan uimahalliin hankitut sähköiset ajanottolaitteet.

Aiemmin HäUS on lainannut muilta paikkakunnilta ajanottolaitteet suurempiin kisoihinsa, ja seuran omissa koitoksissa aikoja on kellotettu käsipelillä.

– Pari vuotta sitten järjestimme viimeksi ikäkausimestaruuskisojen (IKM-kisat) karsinnat, ja tuolloinkin saimme ajanottolaitteet Tampereelta. Sieltä tuli kuitenkin aika selvä viesti, että se oli sitten viimeinen kerta, kun saatte käyttää laitteitamme. Eli ihan hyvään saumaan Hämeenlinnan Liikuntahallien ja seuramme hankinta ajoittui, sillä kesäkuussa isännöimme ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen kansallisia kisoja. Vuoden kuluttua syksyllä ovat puolestaan vuorossa taas IKM-karsinnat, jotka ovat seuramme järjestämistä kisoista aina ne suurimmat koitokset, Rantanen muistuttaa.

Hämeenlinnan uimahalliin oli määrä hankkia ajanottolaitteet jo vuoden 2017 halliremontin yhteydessä.

– Käsittääkseni laitteet oli budjetoitu jo siihen kohtaan, mutta remontin aikataulun venymisen ja kulujen takia ne saatiin nyt jälkijunassa. Kaupunki hankki kuitenkin ihan hyvät ja varmatoimiset laitteet, jotka eivät ole ihan halvimmatkaan. Noin 40000 euron laitteet ne taitavat olla, Rantanen muistelee.

Uusia laitteita testataan ensimmäisen kerran sunnuntaina kello 17 alkaen HäUS:n seuran sisäisissä kisoissa.

Kisojen järjestäminen helpompaa

Perinteikäs Hämeenlinnan Uimaseura on saanut vuosien saatossa kiitosta hyvin järjestetyistä kisoistaan. Homma on toimitsijoilla hanskassa, ja suurissakin kisoissa aikataulut pitävät.

– Nyt meillä on yksi suuri huoli vähemmän kisoja järjestettäessä, sillä ongelmahan on aina se kulurakenne. Pitää maksaa hallivuokrat ja suuremmissa kisoja on paljon myös muitakin maksuja, mutta nyt meiltä jäävät pois ainakin ajanottolaitteiden vuokrat. Niistä on nimittäin aina maksettu vuokraa ihan riihikuivana rahana, Rantanen sanoo.

HäUS:n harjoituskausi on sujunut kevään koronapannan jälkeen hyvin. Seura pääsi kesällä Hämeenlinnan uimahalliin jo heinäkuun 20. päivänä (aiempina vuosina vasta elokuun puolivälissä).

– Ja aika pian pääsimme kiinni myös normaaliin tekemiseen. Uimarit olivat tehneet fysiikkaharjoituksia koko kevään, ja nyt olemme päässeet uimaan jo pitempään kuin aiempina vuosina. Se on taas näkynyt siinä, että saimme vakioitua tekniikat aika pian kohdalleen. Keväällähän meillä oli huolena se, ettei meillä ollut vettä käytössämme ja lajiharjoittelu oli nollassa muutaman kuukauden. Kaikki olivat kuitenkin tehneet kovasti töitä peruskunnon eteen ja se siirtyi pian myös altaaseen.

– Uintimääriä olemme kuitenkin hieman vähentäneet kilometreissä, eli nyt aloitus on siltä osin hieman pehmeämpi, valmennuspäällikkö Rantanen selvittää. HäSa

Menot