Urheilu Hämeenlinna

Heerenveen kutsui HJS-lupaus Lauri Kestin testileirille – ”Kahdella tapaa merkittävä asia”

Kesti matkustaa Heerenveenin vieraaksi marraskuussa.
Lauri Kestin katse hakeutuu jo Hollannin kentille.

HJS:n 15-vuotias Lauri Kesti on kutsuttu hollantilaisen Eredivisie-seura Heerenveenin testileirille. Kesti lukeutuu HJS:n suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin ja hän sai nuoresta iästään huolimatta paljon vastuuta viime kaudella Kakkosessa.

HJS-akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlmanin mukaan yhteys hollantilaisseuraan syntyi HJS:n valmennuspäällikkö Mika Pulkkisen kontaktien kautta.

Pulkkinen edusti itse pelaajana ammattilaisurallaan Heerenveeniä.

– Testileiri on kahdella tapaa merkittävä. Lauri Kesti on tehnyt omilla valinnoillaan itsestään sen tason pelaajan, että hänellä on mahdollisuus testileiriin ja että ulkomailta ollaan kiinnostuneita. Myös ympäristö on ollut hyvä, Dahlman kommentoi.

– Seuran kannalta on hieno asia, että meillä on sellaisia pelaajia, joilla nähdään olevan lupaava ura jalkapalloilijana edessä. Tämä luo uskoa varmasti muillekin pelaajille, että Hämeenlinnasta on mahdollista päästä eteenpäin.

Kesti opiskelee urheilulukiossa Helsingissä ja hänen jatkonsa HJS:ssä on yhä auki. Jatko Hämeenlinnassa ei ole poissuljettua, mutta asiassa on Heerenveen-leirin myötä taas yksi muuttuja lisää.

– En tässä vaiheessa voi kommentoida Laurin sopimustilannetta, Dahlman sanoo.

Hollantilaisympyrät eivät ole Kestille uusia, sillä nuori mies vieraili viime keväänä FC Twenten testileirillä.

Kestin testileiri Heerenveenin kanssa tapahtuu 11.-15. marraskuuta. HäSa