Urheilu

Heikko mailaviikonloppu jätti Paukun pisteettä

Hämeenlinnan Paukun naisten ykköspesisjoukkueen viikonlopusta muodostui pettymys, kun se hävisi myös kotikentällään 0–1. Porin Pesäkarhut oli sunnuntaina niukasti parempi Pullerilla juoksuin 2–3, 1–1.

Paukku aloitti hyvin, kun ensimmäisen vuoron viimeisistä lyöjistä Iida Järvinen upotti pallon kakkospuolelle takakenttään, ja Petra Pihlström ehti kotiin. Ongelmia oli luvassa kuitenkin jo ensimmäisellä ulkovuorolla Porin tehtaillessa kolmostilanteita liukuhihnalta. Näistä Paukku sai tehtyä kolme niukkaa paloa, mutta Julia Harttunen onnistui kotiuttamaan Sini Mäkelän.

Seuraavassa vuoroparissa Hämeenlinna sähläsi jaksovoiton Porille. Kakkoskoppari Ellinoora Ojala jätti ottamatta Tilda Tuomen takalaittomalta näyttäneestä lyönnistä kopin ja porilainen juoksi kunnarin. Perään Harttunen löi kakkospesältä läpi hämeenlinnalaisten harhaillessa ja Tuomi toi jakson voittojuoksun.

Neljännen aloittavalla kapteeni Outi Aho kotiutti Senni Korhosen lyömällä samaan rakoon, josta Paukun ensimmäinenkin juoksu syntyi, mutta kiri jäi olemattomaksi.

Melkein heti toisen jakson aluksi Sini Mäkelä löi pallon taas kakkospuolelta matalana aina aidalle asti, ja Sanni Leppänen toi Pesäkarhuille avausjuoksun. Jokerit Mari Koskinen lyöjänä ja Annariikka Hietala etenijänä juonivat Paukulle ensimmäisen tasoittavalla 1–1-juoksun, joka kuitenkin jäi ottelun viimeiseksi.

Viimeisellä vuorolla Paukun olisi tarvinnut tehdä vain yksi juoksu viedäkseen ottelun supervuoroon, mutta kolme paloa täyttyi jo neljännen lyöjän kohdalla merkin ollessa pahasti hukassa.

Paukusta parhaina palkittiin yhden juoksun tuoneet Pihlström ja Hietala sekä raadin valitsemana ”tähtipelaajana” yhden lyönyt Aho. Porin parhaat olivat kaksi juoksua lyönyt Harttunen ja kunnarin lisäksi yhden tuonut Tuomi. Pori nousi voitollaan Paukun ohi Ykköspesiksen neljänneksi.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ei juuri omiaan silitellyt ottelun jälkeen.

– Annoimme toki räpylästäkin juoksuja, mutta sisäpelimme on edelleen huonolla tasolla. Kukaan ei oikein halua ottaa vastuuta eikä ratkaista sitä peliä. Sisäpelimme oikeastaan kulminoitui lopussa: Kun piti nostaa koppia, koppi ei noussut. Kun lyötiin etummaisille, niin oltiin pesältä irti, mitä ei missään nimessä saisi tapahtua viimeisellä lyöjällä, varsinkaan kun ei ole merkki päällä, Ojala harmitteli.

– Kaikki mahdollisuudet olisi ollut tehdä piste, mutta ihan omilla virheillä ratkaisimme sen kaverille.

Aiemmin Hämeenlinnaan pisteitä tuonut ulkopeli toimi näennäisesti hyvin, sillä Pori sai vain neljä juoksua 17 kolmostilanteesta, mutta nämä tulivat enimmäkseen Paukun virheistä.

Ensi viikonloppuna Paukku tekee kahden ottelun retken Pohjois-Pohjanmaalle, jolla kohdataan lauantaina Tyrnävä ja sunnuntaina Ylivieska. Vastustajat ovat molemmat hämeenlinnalaisten takana sarjataulukossa, mutta tasapistein.

Isoja pisteitä on siis jaossa, mutta isoja muutoksia pitää Ojalan mukaan tapahtua Paukun pelissäkin. Hämäläiset kärsivät viikonloppuna kaksi samanlaista tappiota.

– Pitää vähäksi aikaa istua alas ja miettiä, mikä sisäpelissämme on vikana. Pitää varmaan palata perusasioihin, jotta saadaan peli niihin uomiin, missä se on ollut. Meidän täytyy vain saada ihan peruslyöntejä keskelle keppiä. Meillä on kuitenkin hyviä etenijöitä, niin täytyy laittaa etukenttä suorittamaan. HäSa

Asiasanat