Urheilu

Heikot kotiutuslyönnit Janan turma – "Kotiutuslyöntikisa oli meiltä surkea"

Läkähdyttävän kuumassa Kansanpuiston montussa nähtiin todellinen naisten Ykköspesiksen trilleri lauantaina, kun kotijoukkue Janakkalan Jana ja vierailija Nurmon Jymy veivät ratkaisun aina pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Nurmo oli kotiutuslyöntikilpailussa parempi ja koko ottelun se vei nimiinsä 1–2 (2-3, 6-2, 0-0, 1-2).

Pelinjohtaja Toni Ojalan mukaan kotiutuslyöntikilpailu oli Janan sisäpelaamisen koko kuva ottelussa.

Manse PP:stä Janassa lainalla ollut Henna Suominen onnistui ainoastaan kotiuttamaan Janan riveistä Sanna Aholan kotiin, Nurmon iskiessä kaksi kotiutusta taululle ja viedessä kaksi sarjapistettä mukanaan.

– Kaaduimme huonoihin kotiutuslyönteihin. Saadaan kyllä tilanteita, mutta kotiutuslyöntikisa oli tosiaankin peli pienoiskoossa. Yksi lyötiin väliin, muut menivät kopiksi. Suomisen Henna toi kotiutusvoimaa, mutta rohkeus puuttuu kotiutuksista. Pelätäänkö sitten epäonnistumisia, en tiedä, Ojala puntaroi.

– Kyse ei ole siitä että emme osaisi lyödä. Kyse on siitä, että pitää saada treenilyönnit siirtymään peleihin.

Ensimmäisellä jaksolla Nurmo siirtyi 3-1 -johtoon neljännen jakson aloittavalla vuorolla Anni Laakson kotiuttaessa Anna Honkalan.

Jana kuitenkin kiri Essi Leppäsen kiskaistessa Anna Ala-Kauhaluoman kotipesälle juoksun arvoisesti. Jana sai vielä muutaman ajolähtötilanteen tasoittaakseen ottelun, mutta ne mahdollisuudet karahtivat kiville. Näin avausjakso kirjattiin Nurmolle 3-2.

– Pelasimme ensimmäisellä jaksolla ok-ulkopeliä ja sisäpelikin alkoi vihdoin ja viimein rullata. Tasoitustilanne kuitenkin kuoli siihen, että vaikka saimme hyvän lyönnin väliin, etenijä ei jostain syystä lähtenyt. Vähän liikaa nyt odotellaan, että pitäisi tulla vielä parempi lyönti eikä lähdetä ensimmäisellä hyvällä lyönnillä, Ojala manasi.

– Jos tietäisin miksi tämä tökkii, peli olisi erinäköistä.

Toisella jaksolla Jana nousi peliin mukaan sisäpelin toimiessa paremmin ja myös Nurmon lukkarin virheiden avittamana. Janan sisäpelin helmenä ykköspalkittu Sohvi Korhonen esitti ottelun komeimman lyönnin tuoden yhdellä lyönnillä kaksi juoksua.

Jana kasvatti 3-2 -johtonsa 5-2:een kahdella vapaataipaleella putkeen vastustajan lukkarin Ella Latva-Panulan syöttäessä vääriä ja heittäessä väärällä alkuasennolla. Lopulta jakso kirjattiin Janalle 6-2.

– Olimme vastustajan tavoin koko ottelun tukkanuottasilla syötönvalvojan kanssa. Linja muuttui kaiken aikaa, Ojala sanoi.

Supervuoroparin jättäessä juoksut kotiutuslyöntikilpailuun, Nurmo onnistui lyömään kaksi juoksua Janan jäädessä yhteen.

Ottelun ratkaisu kismitti Ojalaa.

– Meillä oli yksi hyvä sisävuoro toisella jaksolla, jossa tehtiin juoksuja. Superikin oli ihan hyvä, mutta kotiutuslyöntikisa oli meiltä surkea. Saimme yhden hyvän lyönnin. He löivät sinne minne piti ja me löimme suoraan kopiksi. Ne saa kuka tahansa kiinni, Ojala totesi.

Janakkalan Jana on Naisten Ykköspesiksessä viidentenä. Neljäntoista ottelun jälkeen Janalla on kasassa 22 pistettä. HäSa