Urheilu

Henna Vahantila ja Zino onnistuivat Helsingissä

Hattel Ridersin ratsukko voittoon autofinaalissa.
Henna Vahantilan sunnuntain estekisa päättyi mukavissa tunnelmissa.

Esteratsastuksen kesäkauden huipennus, Volkswagen Amarok Leading Rider -luokka, oli nuorten esiinmarssin paikka. Voiton vei ensimmäistä kertaa autofinaaliin osallistunut Hattel Ridersin Henna Vahantila, 20, hevosella Zino. Vahantila oli kärjessä jo ensimmäisen 150 sentin kierroksen jälkeen. Viimeisenä toiselle kierrokselle lähtenyt ratsastaja piti päänsä kylmänä loppuun asti.

– Verryttelyssä en keskittynyt liikaa muiden suorituksiin. Radalle lähtiessäni tiesin, että minulla on varaa pudotukseen. En ehkä ymmärtänyt siinä vaiheessa ihan sitä, mistä siinä kuitenkaan oli kyse, Vahantila hymyili.

Ensimmäinen kierros oli Laakson ratsastusstadionilla pitkä ja tekninen. Toisella kierroksella testattiin enemmänkin ratsastajan hermojenhallintakykyä. Viimeiselle esteelle oli pitkä lähestyminen, joka aiheutti ongelmia monille ratsastajille.

– En voinut kuin laukata kohti ja toivoa, että näen hyvän etäisyyden, Vahantila kuvaili.

– Isoin asia voitossa on se, että Zino on palannut radoille vakavan loukkaantumisen jälkeen entistä parempana, Vahantila totesi liikuttuneena kilpailun jälkeen, ja lähti kohti kotitalliaan, missä oli vielä suununtaina edessä valmennustunti. Keväällä ylioppilaaksi kirjoittanut Vahantila on nykyään toinen Sanna Backlundin tallin ratsuttajista.

Vain kahden virhepisteen päähän luokan voitosta jäi nuorten gp-sarjan voittaja Miisa Pulkkanen, 21, hevosella Dolanda. Pulkkanen ratsasti vauhdikkaasti, voitontahtoisesti ja virheittä toisen kierroksen toiseksi viimeiselle esteelle asti. Pudotus vaativalla viimeisellä tasaokserilla jätti Pulkkasen tällä kertaa kakkoseksi. John Antell, 20, ja Iscara del Maset oli kolmas Pulkkasen kanssa samalla virhepistemäärällä (12), mutta hitaammalla ajalla.

Seitsemänvuotiaiden Racing Trophy finaalin voitti uusinnan jälkeen Susanna Granroth hevosella L-Gadottie PH. Petra Heikkinen ja Q and Q DK olivat toinen ja Marika Rättö ja Stellaria kolmas. Granroth oli todella tyytyväinen hevoseensa, joka hyppäsi viikonloppuna molemmat osakilpailut sekä sunnuntain uusinnan puhtaasti.

Päivän lehti

16.7.2020