fbpx
Urheilu

Heta Virtanen MM-pettymyksen jälkeen pronssille SM-rasteilla – "On pidettävä vähän ylimenokautta"

Kuva: Pentti Talikainen
Kuva: Pentti Talikainen, arkisto

Turenkilainen Heta Virtanen ei ehtinyt hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kilpailuiden jälkeen kuin käväistä kotona, kun starttasi jo Haapavedellä SM-keskimatkan kilpailuissa.

Tuloksena oli D20-sarjan SM-pronssia 7,9 kilometrin radalla ajalla 34.02. Eroa voittajaan jäi +1.43. Suunnistus sujui Virtasen mukaan paria pientä virhettä lukuun ottamatta hyvin, mutta hiihtovireeseensä hän ei ollut tyytyväinen.

– Tuntui, että tuli seinä vastaan hiihdossa. Alavireistä on jotenkin hiihto nyt ollut. Kun tämä viikonloppu on ohi, on pidettävä vähän taukoa tai sellaista ylimenokautta, mietti Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Virtanen sunnuntain SM-viestin jälkeisiä suunnitelmiaan, joihin kuuluvat myös kevään yo-kirjoitukset.

Virtanen oli pettynyt tuloksiinsa keskiviikkona Ruotsissa päättyneissä nuorten MM-kilpailuissa. Kisamatkaan mahtui side- ja suksirikkoa ja monenlaista epäonnea eikä kulkukaan ollut Virtasen mieleen. Hänen paras sijoituksensa MM-kisoissa oli sprintin 17. sija.

Kantahämäläisiä mitalisteja oli SM-hiihtosuunnistuksissa useita. Kultaa hiihtivät Raino Pesu (H45/LHR), turenkilainen Antti Virtanen (H50/TarpSu) ja hämeenlinnalainen Jorma Varkila (H60/Savon Suunta).

Hopeaa saavuttivat Salla Koskela (D21/LHR), Mika Tervala (H50/LHR) ja Ritva Partanen (D35/LamSä). Pronssia saivat Mari Koivunen (D40/LamSä) ja Sisko Anttila (D60/LamSä). HäSa

Menot