Urheilu

Heti voitto, Steelers rökitti Kooveen – "Joukkue kaipasi tätä voittoa"

Steelers aloitti kautensa Salibandyliigassa vierasvoitolla Kooveesta.
Steelersin päävalmentaja Petri Kemppaisen suojatit korjasivat avausvoiton kauden avausottelussaan.

Steelers ei viime kaudella lunastanut joukkueeseen kohdistuneita odotuksia, mutta uusi kausi on alkanut positiivisissa merkeissä.

Hämeenlinnalaiset kävivät kauden ensimmäisessä Salibandyliigan koitoksessaan ryöstöretkellä Tampereella ja tulostaululle kirjattiin vierasvoitto Kooveen kustannuksella luvuin 2–6 (1–1, 1–2, 0–3).

Steelersissä on tapahtunut muutoksia niin pelaaja- kuin valmennusrintamalla viimekautiseen verrattuna. Jussi Sihvonen jätti päävalmentajan tehtävät ja valmennustiimin johdossa on uusvanha nimi Petri Kemppainen.

Päävalmentaja Kemppainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen siihen, että avausvoittoa ei tarvinnut jäädä odottelemaan yhtään pidempään.

Kemppaisen mukaan voiton merkitys oli ottelun jälkeen käsin kosketeltavissa. Viimekautisen puolustavamman pelitavan sijaan Steelers pyrkii Kemppaisen mukaan aloitteellisempaan hyökkäyspeliin.

– Joukkue kaipasi tätä voittoa viime kauden pienen epäonnistumisen jälkeen. Ajoittain arjessa ja treenipeleissä on pilkahdellut ilo siitä, että voi vähän pelatakin salibandya, Kemppainen pamautti.

– Alussa olimme vielä hieman jännittyneessä tilassa, mutta muutaman salamamaalin myötä joukkue puhkesi kukkaan.

Steelersin Salibandyliiga-kauden ja ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ensimmäisen erän lopulla. Urbansin B-junioreissa ja RSS Panthersissa kakkosdivisioonaa viime kaudella pelannut Niko Einiö ei ujostellut liigadebyytissään vaan kihautti Steelersin kauden esikoismaalin takanurkkaan.

Koovee kuitenkin vastasi hetkeä myöhemmin tasoittamalla Samu Saaren osumalla ottelun 1-1 -lukemiin.

Toisessa erässä ensimmäisenä iski Koovee Tuomas Ahon onnistuttua rangaistuslaukauksessa.

Steelers kuitenkin kuittasi tämän ylivoimalla Ville Lastikan painaessa laukauksensa vastustamattomasti Koovee-maaliin komean kuvion päätteeksi.

Steelers siirtyi johtoon Nico Jonaesonin katkaistessa Kooveen Samu Saaren harkitsemattoman syötön siirtäen pallon Lastikalle, joka tykitti pallon jälleen Koovee-verkkoon palauttaen Steelersin kuskin paikalle.

Kolmannen erän alkuun Niko Einiö jatkoi siitä mihin Steelers toisen erän lopulla jäi ja siirsi Steelersin illan toisellaan kahden maalin johtoon. Hetkeä myöhemmin pidempiä hyökkäyksiä Koovee-päätyyn saaneen Steelersin Markus Sipronen vei vierailijat jo 5-2 -johtoon.

Illan näyttävimmästä yksilösuorituksesta vastasi hattutempun sinetöinyt Ville Lastikka – kukas muukaan – joka veivasi rangaistuslaukauksella Kooveen maalivahti Tomi Aaltosen umpisolmuun. Lastikan osuma jäi myös ottelun viimeiseksi.

Kemppaisen mielestä on tärkeää, että johtavat pelaajat ykköskentässä Lastikan johdolla olivat heti kauden alusta alkaen lyönnissä.

– Se on tärkeää, jos halutaan pärjätä. Ykköskentän pelaajien on saatava tulosta aikaan, nyt sitä myös tuli. Olemme puhuneet, että jänteen on kestettävä, vaikka joka erään ei saataisi maaleja. Esiin on nostettava myös Santtu Pohjonen, joka pelasi erinomaisen pelin maalissa. Uskon, että nuori joukkue kasvaa vielä suureksi, Kemppainen totesi.

Steelers jatkaa kauttaan kotiottelulla Nokian KrP:tä vastaan. HäSa