Urheilu

Hiihtoseura otti Kiipulahölkän haltuun – Vesa-Matti Seppälä juoksi leirivalmentamisen ohessa ensimmäiseen voittoonsa

Hämeenlinnan seudun hölkkäkausi huipentui Kiipulassa kepeissä paikallistunnelmissa.
Vesa-Matti Seppälä hyödynsi tilaisuutensa Kiipulahölkässä.

Kovimmat hölkkäveturit puuttuivat lauantain Kiipulahölkästä Janakkalassa joko myöhäisen ajankohdan tai samana päivänä juostun Vantaan maratonin takia. Näin ollen oli uusien paikallisnimien vuoro voittaa.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran valmentaja Vesa-Matti Seppälä tuli Kiipulaan leireilemään seuran nuorten urheilijoiden kanssa, mutta kipaisi itse samalla ensimmäisen hölkkäkisavoittonsa. Hänen aikansa nopealla kahdeksan kilometrin kuntopolulla oli 28.27.

– Ihan hyvä tuntuma jäi. Tarkoitus oli lähteä juoksemaan sellaista 3.40 minuutin kilometrivauhtia. Ainakin viisi kertaa olen ollut täällä ja joskus on mennyt kovempaa. Yleensä en ole tälle sijoitukselle juossut, ja vähän yllätti nytkin, ettei ollut vauhdikkaampia menijöitä, Seppälä tuumasi.

– Kiipulahölkkä sattui nyt sopivasti tähän ajankohtaan, kun meillä on kuudes yhteisleiri melojien, soutajien ja ampumahiihtäjien kanssa. Hölkkä kuului leiriohjelmaan, ja valmentajan pitää näyttää esimerkkiä.

Seppälä juoksi varsinaisesti omassa ikäsarjassaan, yli 40-vuotiaissa. Hän voitti niin ikään samassa sarjassa juosseen päivän toiseksi nopeimman hölkkääjän, Pakilan Vedon Toni Hyyryläisen 29 sekunnilla. Yleisen sarjan nopein oli tamperelainen Samuli Mattila (29.23) ennen Hämeenlinnan Tarmon nuorta Taavi Nyströmiä (30.20). Väliin mahtui vielä Joken Tallin kuusikymppinen Kari Suominen ajalla 29.14.

Naisten sarjan voitto jäi järjestävälle seuralle Janakkalan Janalle. Kaisa Rokkanen juoksi kauden ensimmäisen ja viimeisen hölkkäkisansa ykköseksi ajalla 34.35. Kaarina Lehtonen Hyvinkään Seudun Urheilijoista jäi 24 sekuntia.

– On kyllä pitänyt lähteä jo aiemmin juoksemaan Pirkan hölkkään ja KiipFitiin, mutta en ole jalkavaivojen takia pystynyt. Lähdin kuntoilumielessä katsomaan, miten aika paranee aiempiin kertoihin nähden. Taisi siihen hieman parannusta tullakin, Rokkanen jutteli.

– Nämä ovat toki vanhat kotimaastot ja tämä on hyvätunnelmainen tapahtuma. Nyt oli toki hieno sää ja yllättävän lämmin.

Rokkanen lähti matkaan aviomiehensä, Hämeenlinnan Soutajien Joonas Rokkasen innostamana. Mies vei tällä kertaa voiton pariskunnan keskinäisessä kilpailussa kolmella minuutilla.

– Yritin pysyä mieheni perässä ja puoleenmatkaan asti pysyinkin, mutten päässyt ohi. Yleensä hän voittaakin, mutta kiusaan, että joku päivä vielä pääsen kantaan ja ehkä ohi, Kaisa Rokkanen kertoi. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020