Urheilu

Hiihtoväki kokoontui Aulangolle – liittokokouksessa ilahduttivat positiivinen tilikausi ja uusi strategia

Suomen Hiihtoliitto juhli 110-vuotista taivaltaan ja päivitti strategiaansa.
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja

Hiihtolajien yhteinen HiihtoSuomi-tapahtuma järjestettiin viikonloppuna Aulangolla ja sen yhteydessä Suomen Hiihtoliitto juhli 110-vuotista taivaltaan, päivitti strategiaansa ja järjesti liittokokouksensa.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi iloitsi merkittävästä käänteeseen parempaan päin liiton taloudessa ja sen tuomasta mahdollisuudesta panostaa huippu-urheiluun ja seuratoimintaan sekä ylipäätään hiihtoharrastuksen edistämiseen.

Kuluneen tilikauden ylijäämä oli lähes puoli miljoonaa euroa. Liiton oma pääoma on silti edelleen kolme miljoonaa euroa tappiolla.

Sunnuntain liittokokousta johti hämeenlinnalainen Sirpa Korkatti, joka on ollut suunnittelemassa ja laatimassa liiton uutta strategiaa.

– Maaliskuussa aloitettiin työskentely ja mukana on ollut laaja joukko hiihtoväkeä. Uudessa strategiassa vetovoimaiset hiihtolajit sekä kaikkien yhdessä tekeminen ovat keskiössä. Seuratoiminnan iso muutos on panostaminen tähtiseuratoimintaan, joka on kantavana voimana. Prosessi on ollut kaikkineen innostava, Korkatti iloitsi.

Liittokokouksessa oli edustettuna 36 jäsenseuraa. Hämeenlinnan Hiihtoseuran kokousedustajina olivat Ari-Pekka Lassila, Laura Kaukokari ja Pekka Vähävihu.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala teki katsauksen kuluneeseen olympiadiin (2014–2018) ja nosti esille hiihtolajien kiinnostuksen kasvun.

– Vuosittainen lajien kiinnostavuustutkimus tehtiin ennen Korean olympialaisia ja siinä hiihto nousi kolmanneksi, kun ennen Lahden MM-hiihtoja tehdyssä tutkimuksessa sijoitus oli neljästoista. Tätä tutkijat pitivät poikkeuksellisen kovana nousuna ja se osoittaa, että kiinnostus perinteisiä lajeja kohtaan on suurta, vaikka usein saamme lukea myös toisenlaisia juttuja, Kulmala korosti.

Kokousedustajille esiteltiin tietoiskuina myös tulevia uudistuksia ja tapahtumia.

Tammikuussa 2019 Lahdessa järjestetään nuorten MM-hiihdot, Vuokatin urheiluopistolla on menossa monia uudistuksia ja investointeja ja vammaisurheilua ollaan integroimassa kansallisiin hiihtokisoihin.

– Para-sarjan urheilijoilla on ollut tähän asti vain yksi kilpailu talven aikana ja valmennus on joutunut tältä pohjalta valitsemaan urheilijat muun muassa kansainvälisiin kisoihin. Ensi talvena alkaa oma cup-sarja, jonka osakilpailut ovat kansallisten hiihtokisojen yhteydessä. Tässä toteutuu myös uuden strategian korostama yhdenvertaisuus, kertoi jyväskyläläinen Nina Peltonen.

Keskusteluun nousi useamman puhujan voimin piirien asema liiton toiminnassa ja tähän toivottiin nykyistä selkeämpää linjausta.

HiihtoSuomi järjestetään kahden vuoden välein. Aulangon kaksipäiväinen tapahtuma keräsi kiitosta osallistujilta. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020