Urheilu

Hippeläinen ja Sivula MM-välieriin

Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen ja Otto Sivula avasivat torstaina ratamelonnan nuorten MM-kisat Bulgariassa alle 18-vuotiaiden sarjassa.

Hippeläinen eteni Kangasalan Melojien Matias Ylisiuruan kanssa kajakkikaksikkojen 1000 metrin alkueristä välieriin ajalla 3.30,887, jolla he olivat oman eränsä viides ja yhteisajoissa 21:s.

Erävoiton veivät kovan loppuvetonsa ansioista Unkarin Zsombor Öry ja Tamás Erdélyi (3.25,252). Alkuerien nopein oli Saksan kaksikko Jochen Wiehn ja Niklas Heuser (3.21,599).

Perjantain kolmessa välierässä on kussakin yhdeksän kaksikkoa ja erien kärkikolmikot etenevät A-finaaliin ja sijat 4–6 B-finaaliin.

– Melko hyvä veto, pysyimme hyvin porukan mukana 750 metriin asti, mutta viimeinen 250 metriä oli vaikeaa ja rupesi hyytymään. Kuitenkin hyvällä fiiliksellä välieriin puristamaan ajasta sekunteja pois paremmalla vauhdinjaolla ja tavoittelemaan finaalipaikkoja, Hippeläinen kommentoi.

Sivula kilpailee 200 metrin kajakkiyksikössä ja hän oli alkueränsä neljäs ajalla 38,759. Erävoittoon meloi Serbian Bojan Zdelar (37,550). Parhaan ajan kellotti Ukrainan Yuril Zub 36,727. Sivula oli yhteisajoissa 24:s.

– Kauden paras aika vastatuuleen. Välieriin voi lähteä hyvillä mielin tavoittelemaan B-finaalipaikkaa, Sivula iloitsi.

Vesikoiden kolmannen edustajan Sakke Mattilan piti alun perin avata myös torstaina kajakkiyksiköiden 1000 metrillä.

– Minulla ilmeni pahoinvointia ja vatsaongelmia ennen tänne Bulgariaan lähtöä ja valmentajat näkivät oikeaksi ratkaisuksi miehistömelontaan panostamisen eli K1-1000 metrille urheilija vaihdettiin. Olo on kuitenkin ollut vahva täällä ja melonta on tuntunut helpon tehokkaalta, kertoi Mattila, joka on Hippeläisen ja Sivulan tavoin mukana Suomen nelikössä (K4-500m). HäSa