Urheilu

HJS-akatemia tähyää jo SM-karsintasarjaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran akatemiajoukkue pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa A-poikien 1. divisioonassa lauantaina. Joukkue kohtaa Säästöpankki-areenassa kello 19.30 alkavassa pelissä lohkon kärkitaisteluihin povatun espoolaisen EBK-Honka yj:n. Kovia joukkueita HJS-akatemia kohtaa jatkossakin, sillä yhdentoista joukkueen lohkossa pelaavat muun muassa valkeakoskelainen FC Haka ja tamperelainen Ilves.

– Kolmen lohkon ykkösdivisioonan taso nousi huimasti, kun A-nuorten SM-sarja typistettiin vain kahdeksan joukkueen sarjaksi. Tavoitteenamme on yltää kuitenkin kaksinkertaisessa sarjassa lohkossamme kolmen sakkiin. Kolme parasta pääsee nimittäin tammikuussa alkavaan SM-karsintasarjaan, kertoo HJS-akatemian päävalmentaja Tomi Uusitorppa.

Uusitorppa vastasi akatemian valmennuksesta myös viime kaudella. Ensimmäistä kautta ympärivuotisesti harjoitellut joukkue ylsi tuolloin kahdentoista joukkueen lohkossaan kolmanneksi.

– Tällä kaudella meidän pitää pystyä pitämään takanamme muutama kovakin joukkue. Tavoite ei ole kuitenkaan liian kova, sillä meillä on tällä kaudella aika hyvä porukka, Uusitorppa sanoo.

Valmennus kolmen miehen harteilla

HJS-akatemian taustalla paiskitaan nykyisin töitä entistä ammattimaisemmin. Uusitorpan lisäksi nuorten valmentajina toimivat Aleksi Latvanen (apuvalmentaja) ja Ari Ketola (fysiikkavalmentaja).

– Oikeastaan kaikki asiat ovat muuttuneet viime kaudesta. Valmennuspuolella forssalaisen Ari Ketolan liittyminen rinkiin on todella hieno juttu. Yhteistyömme FC Hämeenlinnan kanssa on myös aiempaa tiiviimpää. Kahdenkymmenen pelaajan ringistämme FC:n riveissä peliaikaa ovat saaneet alkukauden harjoituspeleissä toppari Juho Saarinen ja keskikenttämies Sakari Sulonen. Myös toppari Matias Caven on Ykkösen joukkueen ringissä. Tarvittaessa saamme pelaajia vastaavasti FC Hämeenlinnasta A-nuorten sarjaotteluihin, Uusitorppa muistuttaa.

HJS-akatemia on koottu marraskuussa järjestetyn avoimen katsaustilaisuuden jälkeen. Neljänkymmenen pelaajan joukosta valittiin lopulta kauden aloittava ryhmä.

– Pojat ovat 16–19-vuotiaita ja suurin osa opiskelee Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla. Joukkue on aika hyvä otanta seutukunnan lahjakkaita junioreita. Mukana on muutama poika myös Forssasta ja Janakkalasta, Uusitorppa muistuttaa.

Uusitorppa muistuttaa, että HJS-akatemia tähyää myös tuleviin vuosiin.

– Toivottavasti FC Hämeenlinna olisi lähivuosina entistä enemmän hämeenlinnalainen joukkue, Uusitorppa toivoo. (HäSa)

Asiasanat