Urheilu

HJS aseeton Grankulla IFK:ta vastaan

Revanssi ei tuottanut toivottua tulosta. Hämeenlinnalaisten taistelu putoamista vastaan jatkuu.
HJS:n Eppu Kallio puskee palloa kohti maalia. GrIFK:n pelaajista tilannetta seuraa Joonas Ilomäki.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ei onnistunut toisellakaan yrityksellä nappaamaan kotivoittoa Grankulla IFK:sta miesten Kakkosessa. Kevätkierroksen tappiosta protestin jättänyt HJS pääsi yrittämään keskiviikkona Kaurialan iltavaloissa revanssia nousua edelleen tavoittelevasta kaunialaisjoukkueesta, mutta tulos jäi edellisen yrityksen tavoin laihaksi. HJS jatkaa syksyä veitsi kurkulla 0–2 (0–1) -kotitappio niskassaan.

Hienossa syysillassa pelattu ottelu ei varmasti nouse kummankaan joukkueen kausikoosteeseen kun tähtihetkiä kesältä 2018 kootaan syksyllä yhteen. GrIFK oli selkeästi ottanut opikseen reilun viikon takaisesta kotitappiostaan HJS:lle, jolloin valkopaitojen nopea suunnanmuutospeli ratkaisi pisteet hämeenlinnalaisille. Kaurialassa IFK jätti riittävästi pelaajia pallon alle omissa hyökkäyksissään, jolloin isäntien vastahyökkäyksiltä tylsytettiin terävin kärki pois. Ja kun kauden tässä vaiheessa HJS ei tunnu pitkiä hyökkäyksiä juuri harrastavan, sen pallollinen peli oli kokonaisuudessaan hyvin vaatimatonta. 

– Odotettavaa oli, että IFK puuttui tänään edellisen pelin ongelmakohtiin. Se prässäsi huomattavasti matalammalta ja oli kokonaisuudessaan passiivisempi. Meillä oli enemmän aikaa avata peliä ja siihen olimme valmistautuneita. Emme kuitenkaan saaneet ajoituksia etenkään puolenvaihdoissa kohdilleen, joko syöttö viipyi tai vastaanotto ei ollut siellä missä piti. Näin todelliset maalipaikat jäivät vähiin ja kun omien linjojen väliin tuli ratkaisevilla hetkillä vastustajalle tiloja, niin lopputulos näkyy taululla, HJS:n pettynyt päävalmentaja Lauri Hakanen kertasi ottelun ratkaisua.

 

Maalipaikoilla ei avauspuolikkaalla juhlittu. HJS:n paras tilaisuus johto-osumaan siunaantui Jere Suomalaiselle, jonka ohjaus maalin edestä kävi rimassa. Ensimmäiset paikat makkarajonossa olivat jo varattuja, kun vieraat iskivät itsensä taukojohtoon. GrIFK:n koko sarjan maalikuninkuutta jahtaava Daniel Langhoff käytti HJS:n hienoisen herpaantumisen hyväkseen ja laukoi tarkasti vaarattoman näköisestä tilanteesta joukkueensa kuskin paikalle.

Toinen jakso ei ihmeemmin muuttanut ottelun kulkua. Mitä pidemmälle jälkimmäinen puolisko eteni, sitä syvemmälle IFK kuitenkin vetäytyi ja antoi aloitteet suosiolla kotijoukkueelle. Muutaman kerran HJS-keskikenttä pystyi puolittain murtamaan puolustusmuurin, mutta kunnon paikoille ei kärjessä pelannut Santeri Stenius ehtinyt. Steniuksen tultua lopulta vaihtoon tilalle tullut Eetu Tapanainen järjesti saman tien loistopaikan Ilveslaina Santeri Haaralalle. Nuoren laitapelaajan laukaus ei kuitenkaan muuttanut numeroita taululla.

Daniel Langhoff puolestaan näytti, miten numeroita muutetaan, kun sarjan tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva kärki sinetöi loppunumerot kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. 

Seuraava trilleri otellaan Kaurialassa jo tulevana sunnuntaina, kun vierailija BK-46 yrittää jumbofinaalissa kammeta itsensä HJS:n tavoin kuiville putoajan paikalta. HäSa

Tiukaksi menee

Viime tippaan näyttää jättävän HJS sarjapaikkansa uusimisen Kakkosessa. Joukkueella on keskiviikon tappion jälkeen kaksi koti- ja kaksi vierasottelua aikaa kammeta itsensä viivan oikealle puolelle. Huono asia tilanteessa on se, että keskiviikko toi enemmän kysymyksiä kuin vastauksia mietittäessä hämeenlinnalaisten kykyä nousta vähintään tarvittavat kaksi sijaa taulukossa ylöspäin. 

HJS on parhaimmillaan, kun sitä vastaan hyökätään reilusti. Silloin se, parhaana päivänään, kykenee olemaan tappavan tehokas nopeissa hyökkäyksissä huonosti organisoitua puolustusta vastaan. Jos vastustaja makaa alhaalla, sormi on tällä kaudella liian usein löytänyt tiensä Kaurialan isäntien suuhun ja pallollinen peli ei johda maalipaikkoihin.

Sunnuntaina vastaan tuleva BK-46 hyvin todennäköisesti yrittää tylsyttää HJS:n pelaamisen puolustamalla alhaalla. Sen jälkeen sopii vaan toivoa, että niin Kaarinan Pojat, Käpylän Pallo kuin Fc Jazz:kin ovat syksyn kunniaksi aloitteellisia ja rohkeita omassa pelaamisessaan. Se antaisi HJS:lle vielä toivon säilymisestä.