Urheilu Hämeenlinna

HJS avasi A-poikien SM-sarjan tappiolla

A-poikien SM-sarja teki pitkän tauon jälkeen paluun Hämeenlinnaan, kun paikallinen Jalkapalloseura kohtasi ikäluokan korkeimman sarjatason kauden avauskierroksella espoolaisen FC Hongan. Avausjaksolla hyvin vastustajan vauhdissa pysynyt HJS joutui toisella puoliajalla toteamaan vastustajan paremmuuden niin pelillisesti kuin numerollisestikin maalein 0–2 (0–0).

HJS on SM-sarjassa kovassa seurassa. Vastustajien riveissä vilisee ikäluokan maajoukkuepelaajia, sekä jo miesten sarjoissa kokemusta keränneitä nuoria jalkapalloilijoita. Sunnuntain perusteella hämeenlinnalaiset pelaavat oikeaa sarjaa, mutta jokaisessa ottelussa voiton eteen pitää pystyä venymään. Honkaa vastaan HJS pystyi taktisesti vastaamaan haasteeseen hyvinkin, mutta henkilökohtainen osaaminen ahtaissa ja vähän aikaa sallivissa tilanteissa jäi vielä vajaaksi.

– Iso teemamme tähän peliin oli kilpaileminen. Halusimme pystyä haastamaan vastustajaa esimerkiksi kaksinkamppailuissa ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Siihen olen oikein tyytyväinen. Taidollisesti tänään ei kuitenkaan ihan riittänyt, tunnusti HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen ottelun päätyttyä.

– Passivoiduimme liikaa toisella jaksolla, ehkä tuloksessa roikkuminen sai sen aikaan. Sitten kun vastustaja onnistuu maalinteossa, passivoitumista on enää vaikea kääntää. Pitää kuitenkin muistaa, että pojat ovat ottaneet ison loikan viime kausina, ja nyt pelaamme ikäluokkamme Suomen parhaita vastaan. Pitää olla armollinen ja antaa aikaa, tässä on kymmenen peliä vielä mahdollista kasvaa.

FC Honka näytti kasvun tarpeellisuuden toisen jakson esityksellään. Joukkue lisäsi palloon vauhtia ja hyökkäykset olivat aiempaa määrätietoisempia. HJS jahtasi palloa ja kun vastustaja oli leveällä ja syvällä, se väsyttää. Vierailijoiden maalit menivät Carlo Vartiaisen sekä Antti Könösen nimiin. Kotijoukkueen parasta antia tarjosivat maalillaan hyvin pelannut Valtteri Lähde sekä vasemmalta laidalta hyökkäysvoimaa tarjonnut Gaaid Abdi. HÄSA

Päivän lehti

5.8.2020