fbpx
Urheilu

HJS ei aio myydä nahkaansa halvalla, vaikka vastaan asettuu Veikkausliiga-seura Haka – "Lähdetään haastamaan täysillä"

Jami Kyöstilä on odottanut innolla viimekautisen seuransa FC Hakan cup-kohtaamista. Veikkausliiga-seuran kohtaaminen kutkuttelee myös koko muuta joukkuetta.
Jami Kyöstilä tuuletti viikonloppuna maalia FC Honka Akatemian verkkoon. Kuva: Tomi Vesaharju

Kuinka ollakaan.

Niin saattoi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran laitapuolustaja Jami Kyöstilä ajatella, kun Suomen cupin arvonnasta putkahti vastaan FC Haka. Eli joukkue, jonka paidassa hän teki oman ensiesiintymisensä jo vuonna 2015.

– Aivan mahtava fiilishän se oli. Toivottiin jo aikaisemmin Hakaa vastustajaksi ja nyt se vihdosta viimein tuli. Joukkue on täynnä tuttuja pelikavereita ja meidän joukkueelle on hieno kokemus päästä haastamaan Veikkausliiga-seuraa, Kyöstilä tunnelmoi.

Odotus on ohi, sillä Kaurialan stadionilla pöytä on katettu tiistai-illaksi HJS:n ja Hakan kohtaamisella.

– Kaikki ymmärtävät, että vastassa on Veikkausliiga-seura. Yhdessä matsissa voi kuitenkin aina tapahtua vaikka mitä. Lähdetään haastamaan täysillä ja tietysti voittoa hakemaan, Kyöstilä sanoo.

Kyöstilä uskoo, että ilta on erityinen jokaiselle HJS:n joukkueessa.

– Tuo on kaikille hieno näytön paikka, jossa voi mitata sitä missä oma taso ja Suomen huippu menee tällä hetkellä.

Kyöstilän mukaan joukkueessa on voinut aistia jo pitkään, että Suomen cupin neljännesvälieräottelu Hakaa vastaan on erityinen.

– Divarijoukkueet eivät kovinkaan usein pääse kohtaamaan Veikkausliiga-seuroja ja on sitä paljon porukalla mietitty, että nyt on Haka vastassa. Latausta riittää joka jannulla.

Myös Kyöstilällä itsellään.

– Onhan tämä hieno näyttöpaikka myös itselleni, että voi näyttää Hakaa vastaan, että kyllähän mä olen futari.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran hallituksen puheenjohtaja ja edustusjoukkueesta vastaava Olli Lehtimäen mukaan ottelu on kiinnostanut Hämeenlinnassa.

– Varaudumme siihen, että katsojamäärä on moninkertainen normaaliin verrattuna. Kiinnostusta on selkeästi ollut, kun on kuunnellut keskusteluja, Lehtimäki sanoo.

Lehtimäen mukaan yleisön joukossa tulee olemaan myös paljon HJS:n omia junioreita.

– HJS-juniorit tulevat paikalle, ellei ole samaan aikaan sarjaotteluita. Harjoitukset korvataan oppimistapahtumana Kaurialassa, Lehtimäki kertoo.

HJS on ristinyt ottelun “Vanajaderbyksi” ja sen ympärille on pyritty rakentamaan erityislaatuista ottelutapahtumaa.

– Nämä tulevat nopeasti ja kun yrittää saada isompaa tapahtumaa, siihen pitää laittaa panoksia. Siksi nettotulos ei välttämättä ole niin iso kuin miltä se saattaa ensi kädessä vaikuttaa. Vaikutus, johon pyrimme, on kulttuurin kasvattaminen. Että saisimme hämeenlinnalaisia jatkossa jalkapallokatsomoon enemmänkin.

– Ja toivotaan, että myös Valkeakoskelta saapuu yleisöä.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen myöntää pohtineensa pelisuunnitelmaa, jolla lähtökohtaisesti monta pykälää kovempaa joukkuetta on mahdollista horjuttaa.

– En lähde tarkasti avaamaan, mutta hyvällä itseluottamuksella voidaan lähteä peliin. Esiinnyimme miehekkäästi viikonloppuna ja samoissa asioissa pitää onnistua myös nyt, että voimme laittaa Hakan ahtaalle, Hakanen ynnää.

– Haka ottaa varmasti myös ottelun tosissaan ja selvää on, että millään pelin osa-alueella ei voi antaa tasoitusta. Joukkueessa on varmasti näyttöhaluja, nyt fokus pitää vain kohdistaa olennaiseen. Uskon, että se tapahtuu tällaiseen otteluun automaattisesti.

Hakanen uskoo, että joukkueelle pelissä tullaan tekemään muistoja.

– Tämä on hieno tasonmittaus joukkueelle. Jokainen haluaa näyttää myös henkilökohtaisesti, että taso riittää.

– Mutta lopulta tämä on joukkuepeli, jossa tärkeintä on, että on valmis tekemään duunia kaverin puolesta.

Menot