Urheilu Espoo

HJS ei noussut takaa-ajoasemasta – Hakanen: "Meillä oli riittävän monta hyvää mahdollisuutta tehdä tasoitus"

Giscard Mosameten kavennus oli lopulta vieraille laiha lohtu.
Giscard Mosamete teki HJS:n ainoan maalin lauantaina. Kuva: Riku Hasari
Giscard Mosamete teki HJS:n ainoan maalin lauantaina. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Jalkapalloseura kärsi lauantaina kauden toisen tappionsa Kakkosessa. Ennen sarjakierrosta sarjataulukon häntäpään joukkueisiin kuulunut FC Espoo onnistui nappamaan kotiottelussaan täydet pisteet kaatamalla hämeenlinnalaisvieraansa numeroin 2–1 (2–0).

FC Espoon voiton takuumies oli joukkueensa molemmat maalit tehnyt Haris Ibrahimovic. Ibrahimovic vei kotijoukkueen johtoon jo kolmen minuutin jälkeen ja tuplasi edun puoli tuntia myöhemmin.

– Espoolla oli hyvät hyökkääjät, ja se oli tiedossa. Se tuli kovalla latauksella pelin alkuun, ja siihen meidän piti olla varautunut, mutta emme olleet. Annoimme puhtaalla lahjamaalilla 1–0-numerot, kun syöttelimme vähän harhasyöttöä omalla alueella, harmitteli HJS:n valmentaja Lauri Hakanen.

Espoo sai avausmaalista henkeä, ja vieraille meni hetki ennen kuin päästä tilanteen tasalle. Sen jälkeen ottelu tasoittui, ja myös HJS:llä oli paikkansa tasoitukseen. Myös Ibrahimovicin toinen maali tuli kuitenkin vieraiden virheestä.

– Kahden maalin takaa-ajoasemassa alkoi tietysti olla jo tiukempi paikka. Teimme puoliajalla ensimmäiset muutokset ja yritimme saada hyökkäyksiin vauhtia ja vaarallisuutta. Siinä myös onnistuimme.

HJS tuli toisella jaksolla maalin päähän, kun jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Maalinteossa onnistui toppari Giscard Mosamete. Kavennusta lähemmäksi hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan tällä kertaa päässeet.

– Matsin loppuun jäi vielä pelattavaa, mutta hyvätkään paikat eivät tuottaneet lisäosumia. Meilläkin oli aika monta riittävän hyvää mahdollisuutta tehdä edes tasoitus ja ottaa piste matkaan. Taas kuitenkin nähtiin, kuinka hankalaa takaa-ajoasemassa on pelata, Hakanen muistutti. HÄSA

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic