Urheilu

HJS ei päässyt pisteille Porissa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten joukkue ei onnistunut ottamaan toista peräkkäistä voittoa Kakkosessa. Porissa FC Jazzin vieraana käynyt HJS joutui taipumaan tappioon numeroin 2–1 (1–0).

Santeri Stenius herätteli hämeenlinnalaistoiveita toisen puoliajan alun 1–1-tasoitusmaalillaan, mutta Toni Pyyranta siirsi kotijoukkueen uudelleen johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin, eikä ottelussa enää nähty lisää maaleja.

Lyam Friday oli porilaisten ensimmäinen maalintekijä. Hän siirsi kotijoukkueen johtoon avausjaksolla 20 minuutin pelin jälkeen.

HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen mukaan lauantain ottelu oli tasainen.

– Jälleen kerran olimme vain maalin perässä lopputuloksessa. Harmittaa jo jätkienkin puolesta. Olemme nyt pelanneet jo aika monta samanlaista peliä, mutta maalipaikat eivät vain realisoituneet eduksemme, vaikka omalla otannalla paikat menivät jopa pikkuisen meille, Hakanen sanoi.

Hämeenlinnalaisvalmentaja kehui myös ottelun isäntiä.

– Meillä oli vastassa hyvä joukkue. Ensimmäinen parikymmentä minuuttia olimme telineissä ja tiistain ottelu taisi painaa vielä jaloissa. Jazz tuli tuoreilla jaloilla juhannustauolta tähän matsiin, alku oli meille vaikea ja jakso päättyi Jazzin maaliin, Hakanen sanoi.

Johtomaalin jälkeen HJS pääsi peliin paremmin mukaan.

– Heräsimme peliin ja ensimmäinen jakso oli hyvää painetta, mutta silloin palkintoa ei vielä tullut. Puoliajalla vaihdoimme tiistaina poissa olleen Jere Suomalaisen kentälle, joten saimme hyökkäykseen tuoreen pelaajan lisää. Vaihdoimme myös hyökkäyksessä roolituksia ja teimme oikeastaan saman tien ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin.

Ottelu ratkesi Jazzin toiseen pidempään painostusjaksoon.

– Päästimme taas vähän epäonnisen maalin. Pallo kimposi meidän puolustajasta paitsiosta olevalle Jazzin hyökkääjälle, joka ei tietenkään nykysäännöillä ollut paitsiossa. Hän kiitti ja pisti pallon pussiin, Hakanen harmitteli.

Viimeisen puolen tunnin aikana HJS:lla oli paikkansa tasoitukseen.

– Jazz ei onnistunut enää tuottamaan hyökkäyssuuntaan mitään vaarallista ja meillä oli useita hyviä paikkoja viimeisen kymmenen tai viidentoista minuutin aikana tuoda peli tasoihin ja ottaa edes piste mukaan, mutta maalinteon osaaminen ei tänäänkään riittänyt maalivahdin osaamiseen, kun siihen paikka oli, Hakanen mietti.

Edellisessä ottelussa KäPaa vastaan HJS oli tehokas, mutta Hakanen muistutti, että vastustaja oli heikompi.

– KäPa-peli on tietysti hyvin muistissa ja teimme siinä paljon maaleja ja olimme muutenkin vaarallisia hyökkäyspäässä. Tänään oli samaa ilmettä, mutta vastassa oli paremmin puolustava joukkue. KäPan nuoret pelaajat jäivät jalkoihimme omassa boksissaan, mutta nyt vastassa oli paljon kokeneempia pelaajia, jotka saivat vielä jotain laukausten eteen ja kontrolloivat paremmin alueella. Maalinteon rima nousi, valmentaja arvioi. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic