Urheilu Tampere

HJS ei saanut Ilveksen turkkia – Tehokymppi ja liigalaatu turmana Tammelassa

Ilves-nuoriso veti pidemmän korren maalijuhlissa.
HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kaipasi joukkueeltaan tarkempaa puolustuspeliä. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kaipasi joukkueeltaan tarkempaa puolustuspeliä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue näki viimeisen kerran Ilveksen kakkosjoukkueen tällä kaudella keskiviikkona. Se oli HJS:n päävalmentajalle Lauri Hakaselle päällimmäinen helpotuksenaihe, sillä voittoa ei miesten Kakkosen sarjanousija saanut tamperelaisista kolmannellakaan yrittämällä.

Pisteeseen HJS:llä oli ainekset tälläkin kertaa. Tammelan kotipyhättöönsä palannut Ilves 2 vei “akatemiajoukkueiden” kohtaamisen toisen jakson maali-ilottelun jälkeen 3–2.

HJS joutui toteamaan Veikkausliigan keskikastin Ilveksessä pääsarjakokemusta haalineet isäntien vahvistukset liian kyvykkäiksi. Kakkosjoukkueessa vierailivat muun muassa neljä liigaottelua torjunut maalivahti Matias Riikonen ja kolmesti Veikkausliigassa avannut kärki Eemeli Raittinen.

– Vastustajalla oli laadukkaita yläalueen pelaajia, joiden kanssa olimme puntarissa. Kun tätä joukkuetta vastaan tekee kaksi maalia, se voisi riittää pisteisiin, mutta tällä puolustuksella ei vain riittänyt. Tämä laatuero ottelun ratkaisuhetkillä näkyy sarjataulukossa, Hakanen totesi.

HJS on kymmenen ottelun jälkeen yhä ainoa joukkue, joka on niistänyt pisteitä Ilves 2:lta, 3–3-kotitasapelillään. Tamperelaiset ovat B-lohkon kärjessä tasapistein toisen liigaseuran reservijoukkueen, HJK Klubi 04:n kanssa.

HJS majailee sijalla viisi ennen Kakkosen “maaottelutaukoa”. 13 pistettä toistaiseksi kerännyt HJS päättää “paikallislohkovaiheen” lauantaina 12. syyskuuta, kun Kaurialassa vierailee Salon Palloilijat.

HJS aloitti maalinteon

Molempien jaksojen avausvartilla HJS oli pinteessä. Ensimmäisellä maalivahti Eero Viljanen ja toisella Tammelan itäpäädyn maalitolpat sekä laukauksia peittäneet HJS-topparit pitivät verkot puhtaana.

Maalihanat aukesivat toisen jakson puolivälissä HJS:n aloitteesta. Osana HJS:n laitapelaajien triplavaihtoa sisään tullut Eero Lamberg vapautti Jesse Huhtalan läpi, ja Ilveksessä liigaakin pelannut Huhtala nosti avauspuoliajasta viisastuneena pallon kylmästi Riikosen yli.

Mutta kuten Kaurialassakin: heti HJS:n päästyä johtoon, Ilves kuittasi. Liigassakin debytoinut laituri Maksim Stjopin osui neljän minuutin sisään HJS-maalista kahdesti. 78. minuutilla eli 10 minuuttia HJS:n maalin jälkeen Tomas Varhi masensi puskemalla kulmapotkusta 3–1-osuman.

HJS hyökkäsi raivoisasti ottelun loppuminuutit. Kavennus syntyi vasta 89 minuutin kohdalla hivenen onnekkaasti, kun vaihtomies Timo Viljanen liukui HJS:n toisen osuman maalinedusflipperistä.

Hakasta harmittivat “nukahduksista” syntyneet kolme kotimaalia sekä Huhtalan ja Santeri Steniuksen avausjakson läpiajot, jotka Riikonen selvitti.

– Meillä oli riittävästi pelaajia pallon alla, mutta teimme merkkausvirheitä, ja hyvät yksilöt rankaisivat. Tällä tasolla se maksaa pisteitä. Perusasiat ovat kunnossa, mutta maalinedustalla nämä ratkotaan, Hakanen puntaroi. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic