Urheilu Hämeenlinna

HJS huvitteli sarjajumbo TKT:n kustannuksella

Kolmosen sarjakärki pelaa kahdeksan pisteen karkumatkalla.
Juuso Huhtapelto kiertää TKT:n maalivahdin Juuso Saikkosen ja viimeistelee varmasti HJS:n toisen maalin. Kuva: Pekka Rautiainen
Juuso Huhtapelto kiertää TKT:n maalivahdin Juuso Saikkosen ja viimeistelee varmasti HJS:n toisen maalin. Kuva: Pekka Rautiainen

Viime viikolla tasapeliin ja kauden ensimmäiset pisteensä menettänyt Hämeenlinnan Jalkapalloseura palasi tyylillä voittajaksi. Tampereen piirin Kolmosen kärkijoukkue HJS tyylitteli lauantaina sarjataulukon toista ääripäätä hallussaan pitävän Tampereen Kisatovereiden kustannuksella Kaurialan tulostaululle 4–0 (2–0) -lukemat.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen joukkueensa tasonnostoon edellisviikon maalittoman tasapelin jälkeen.

– Paransimme viimeviikkoista tekemistä myös hyökkäyspäässä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla veimme tilanteet päättäväisesti loppuun asti ja tuotimme niistä hyviä hyökkäyksiä myös maalia kohti. Saimme terävyyden takaisin ja hyödynsimme paikkamme ihan hyvin, Hakanen kiitteli.

Kotijoukkueen maalinteon aloitti 20 minuutin pelin jälkeen Miika Paussu. Juuso Huhtapelto viimeisteli taukonumeroiksi 2–0 yhdeksän minuuttia myöhemmin. HJS:n kolmatta maalia saatiin odotella toisen jakson alkuun ennen kuin Santeri Stenius laukoi komean laukauksen 55. peliminuutilla ja Valtteri Kaarna kaunisteli loppunumeroiksi 4–0 taas yhdeksän minuuttia myöhemmin.

TKT ei pelissä pallollisena juurikaan juhlinut. Se aikaiseksi yhden kunnon paikan, kun kärkimies Yussuf Lugman livahti yllättäen läpiajoon. Lugmanin maalintekoyritys oli kuitenkin kovin heppoinen, vaikka HJS Eero Viljasen puolittaisen ulostulon jälkeen paljon parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

– Siinä tilanteessa meille tuli pieni nukahdus ja virhearvio, mutta muuten joukkuepuolustaminen oli erittäin hyvää. Pelaamisessamme oli aggressiivisuus koko ajan mukana. Tavoiteltu peli-ilme toteutui tänään hienosti, Hakanen kiitteli.

Päävalmentajan mukaan HJS ei peliin valmistautuessaan mieti, millä sijalla vastustaja sarjassa on.

– Tällä viikolla harjoitellut jutut pohjautuivat siihen, mitä viime pelistä jäi parannettavaa. Ensi viikolla vastus taas kovenee, mutta jokaisesta pelistä saa kolme pistettä, jos sen hoitaa. Pitää ymmärtää, ettei ole yhtään vähäpätöisempiä vastustajia ja jokainen peli on meille aina mittari, Hakanen muistutti. HÄSA