Urheilu

HJS jatkaa Hakasen komennossa kohti Kakkosta

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen edustusjoukkueensa päävalmentajan Lauri Hakasen kanssa. Samalla seura linjaa tavoitteekseen nousta liiton sarjoihin eli Kakkoseen viimeistään kaudella 2019.

Hakanen, 31, sai HJS:n valmentajanvastuun viime kaudella, kun seuran miesten edustusjoukkue perustettiin. FC Hämeenlinnan kapteenina taannoin Ykköstä pelannut Hakanen paiski töitä myös keskikentän pohjalla. Nyt nummelalaislähtöinen mies keskittyy valmentamiseen.

– Tahtotila oli yhteinen. Meillä oli optiovuosi jäljellä, ja se muutettiin jatkosopimukseksi myös sen takia, että haluan kouluttaa itseänikin. Seura oli myös siinä koulutuksessa mukana ja suostuu minua kouluttamaan. Sen takia olen ihan hyvillä mielin tästä jatkosta, Palloliiton A-valmentajalisenssiin pyrkivä Hakanen kertoo.

HJS:n puheenjohtaja Tomi Uusitorpan mukaan Hakasella ja 27 sarjaottelua putkeen voittaneella edustusjoukkueella ei ole kiirettä ylemmälle sarjaportaalle, mutta rima on nyt virallisesti nostettu ylemmälle sarjatasolle.

– Tulokset ovat hyviä, mutta työ tulosten takana on tärkeämpää. Hakasen tiimi on saanut luotua ilmapiirin, jossa pelaajat työskentelevät ammattimaisesti niillä resursseilla, joita on mahdollista käyttää, Uusitorppa sanoo.

Hakasen mielestä tilanne on hyvä nousun kannalta jo nyt.

– Meillä on tällä hetkellä laadukas paikallinen joukkue, ja olemme saaneet mukaan pitkälti niitä pelaajia, joita olemme halunneetkin. Nouseminen on aina vaikeaa, ja se vaatii vielä kovaa työtä ja onneakin, että tiukat paikat kääntyvät eduksemme. Kun hommia tehdään hyvin, kolme vuotta riittää tavoitteen täyttämiseen, valmentaja arvelee.

HJS on avannut ensimmäisen kautensa Tampereen piirin Kolmosessa kolmella voitolla. Kausi jatkuu perjantaina paikallisottelulla Janakkalan Palloa vastaan Pullerin tekonurmella. Seurat kohtasivat jo viime kaudella Nelosessa kolmesti, mutta nyt on luvassa lisää paikallispelejä ylemmällä sarjaportaalla.

JanPan kausi on lähtenyt käyntiin melko nihkeästi. Se on voittanut kolmesta pelistään yhden ja pitää perää tasaisessa lohkossa.

– JanPa on pitkälti samanlainen kuin viime vuonna, mutta ovat saaneet pari vahvistusta. Heillä on paljon kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. He tietävät, miten pärjätä, mutta meilläkin on keinot, joissa olemme toivottavasti etevämpiä, Hakanen ennakoi kauden ensimmäistä derbyä.

HJS:n ja Härmän lisäksi Tampereen Kolmosesta tahkoaa myös toinen hämeenlinnalaisjoukkue, Härmä.Uusitorpan mielestä Hämeenlinnan seudun jalkapallossa on vihdoin “tekemisen meininki”.

– Se ei ole vain meidän ansiotamme. Kolme joukkuetta tekee hyvin hommia omalla tavallaan, ja se näkyy ilmapiirissä. Olen pettynyt, jos meidän Härmä-pelissä ei ole 1000 katsojaa (9.6.), entinen liigapelaaja hehkuttaa. HäSa

Asiasanat