Urheilu Hämeenlinna

HJS jatkaa puhtaalla pelillä Kolmosta – torstaina kaatui ACE Kaurialassa

Sarjan puolivälissä nousutavoite Kakkoseen on omissa käsissä.
HJS:n kahden maalin tekijä Santeri Stenius (vas.) ja ACE:n Valtteri Seppälä pyörittelivät palloa torstaina Kaurialassa. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS:n kahden maalin tekijä Santeri Stenius (vas.) ja ACE:n Valtteri Seppälä pyörittelivät palloa torstaina Kaurialassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Tampereen piirin Kolmosesta on pelattu ensimmäinen puolikas ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura selvitti sen ilman pistemenetyksiä.

Alla oli tärkeät voitot lohkon kahdesta muusta kärkijoukkueesta eli kolmen pisteen päässä olevasta Nokian Palloseurasta 3–0 ja yhdeksän pisteen päässä olevasta tamperelaisesta Ilves-Kissoista 2–0.

Torstai-iltana HJS jatkoi voittoputkeaan Kaurialan stadionilla kukistamalla myös tamperelaisen ACEn loppuhetkien maaleilla 3–1 (0–1).

– Tiukoille meni. Vastustaja oli hyvin mukana, mutta hyvä nousu joukkueelta. Käänsimme pelin lopulta omilla keinoillamme, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen summasi.

ACE pääsi johtoon jo 12. minuutilla, kun Tuomo Hentilä hyödynsi HJS-puolustuksen virheen.

Tauolle mentiin vierasjohdossa, mutta heti toisen jakson alusta HJS otti pelin haltuunsa ja loi paikkoja.

Syöttökuvion päätteeksi Timo Viljanen syötti pallon maalin eteen ja Santeri Stenius ohjasi tasoitusosuman.

– Aikainen maali omiin hermostutti ja ekalla jaksolla tuli huonoja ratkaisuja. Tauolla käytiin sitten läpi mitä pitää parantaa ja toisella jaksolla meillä olikin paljon paikkoja. Vaihdoista saimme lisäenergiaa kentälle, Hakanen kertasi.

Tasalukemissa edettiin loppuhetkille saakka, kunnes 90. minuutilla Stenius laukoi vapauttavan johtomaalin ja nosti illan toisella osumallaan kauden maalimääränsä seitsemään.

Ja vain hetkeä myöhemmin vaihdosta sisään tullut Eetu Tapanainen laukoi loppulukemat Toivo Peltoniemen vahvan esityön jälkeen. Tapanaiselle maali oli kauden kahdeksas ja hän on Miika Paussun kanssa ollut alkukauden tehokkain HJS-pelaaja.

HJS:n yhdentoista ottelun maaliero on 51–3 ja joukkue on hyvällä tiellä kohti tavoitteena olevaa nousua takaisin Kakkoseen.

– Omaa peliä olemme kehittäneet ja kausi on ollut pelillisesti koko ajan nousujohteinen sekä puolustus- että hyökkäyspelin osalta. Meillä on laaja rinki pelaajia ja aitoa kilpailua pelipaikoista. Kukaan ei saa mitään ilmaiseksi ja harjoituksissa on hyvä meno, Hakanen korosti. HäSa