Urheilu

HJS juhannuksen viettoon puhtaalla pelillä – Voittoputki kesti haastajan moukaroinnin

Ilves-Kissat tarjosi sarjakärjelle tiukan vastuksen.
Prince Mokuma (kesk.) teki HJS:lle komean voittomaalin Kolmosen kärkipään ottelussa Ilves-Kissoja vastaan. Kuva: Riku Hasari
Prince Mokuma (kesk.) teki HJS:lle komean voittomaalin Kolmosen kärkipään ottelussa Ilves-Kissoja vastaan. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen Kolmosen alkukausi on ollut tulosten valossa täydellinen. Keskiviikkona HJS otti sarjan alusta yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi ainoastaan kertaalleen ennen keskiviikkoa hävinneen tamperelaisen Ilves-Kissat maalein 2–0 (1–0).

Kärkipään joukkueiden kohtaaminen oli tasainen, mutta HJS oli kuitenkin vähintään maaliensa verran parempi. Se meni 39. peliminuutilla johtoon, eikä millä tahansa maalilla. Prince Mokuma pamautti nimittäin upealla laukauksella pallon noin 35 metristä tamperelaisten maalin yläkulmaan.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi vajaan tunnin pelin jälkeen. Miika Paussu viimeisteli loppunumerot 2–0:aan vastahyökkäyksen päätteeksi.

 

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ennusti jo viime perjantaina FJK-murskajaisten jälkeen, että keskiviikkona on tiedossa selvästi tiukempi peli. Ja oikeassa valmentaja olikin.

– Vastustaja ei jättänyt yhtään kiveä kääntämättä. Toisella jaksolla oli kauhea moukarointi ja paineen tuottaminen ja teimme ajoittain vähän huonoja valintoja. Painopiste oli liikaakin alueellamme. Johtoasemassa pelaamisessa on vielä opin paikka, Hakanen arvioi.

Sarjan kärki ja kolmonen tarjosivat Kaurialan kentälle saapuneille katsojille hyvätasoisen Kolmosen ottelun.

– Molemmista joukkueista näki, että se luottaa omaan osaamiseensa ja pelaamiseensa. Kentällä nähtiin kaksi hyvää Kolmosen jengiä, Hakanen kehui.

 

Vierasjoukkue oli myös fyysinen vastustaja. Se pelasi kovaa ja ajoittain myös sääntöjen rajoilla. Fyysisyys ei kuitenkaan tullut hämeenlinnalaisille yllätyksenä.

– Annoimme vastustajalle liikaa mahdollisuuksia painiin, emmekä pystyneet pitämään palloa liikkeessä tai juoksemaan ja liikuttamaan palloa pidempiä syöttöketjuja. Mutta tämä on miesten jalkapalloa ja myös tähän pitää olla valmis, päävalmentaja muistutti.

Hakanenkin äityi ansaitusti kehumaan Mokuman laatulaukausta.

– Uskomaton maali. Se oli henkilökohtaista osaamista, jota uskalletaan myös käyttää. Meiltä löytyy vaihtoehtoja, eikä aina tarvitse murtautua päätyyn asti ja tehdä sieltä maali. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020