Urheilu

HJS-kapteeni Joenmäki lopettaa ainakin vuodeksi lauantain tärkeässä pelissä

HJS-kapteeni päättää peliuransa toistamiseen lauantain kohtalonotteluun FC Jazzia vastaan.
HJS:n johtohahmot Markus Joenmäki ja Lauri Hakanen heittivät yläviitosia, kun Joenmäki viimeisteli vapaapotkusta Käpylän Palloa vastaan kesäkuussa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen lauantainen kotiottelu FC Jazzia vastaan on merkittävä monella tapaa. Siinä ratkeaa, pelaako HJS ensi kaudella Kakkosta vai Kolmosta. Lisäksi sen on määrä olla Jalkapalloseuran kapteeni Markus Joenmäen viimeinen virallinen ottelu pelaajana.

30-vuotias keskuspuolustaja lopetti peliuransa Veikkausliigatasolla FC Lahdessa jo kauden 2015 päätteeksi. Veri veti kuitenkin takaisin jo seuraavana keväänä, jolloin hän pelasi ottelukohtaisilla sopimuksilla Neloseen perustetun HJS:n edustusjoukkueen kanssa.

Hänestä tuli kuitenkin seuran miesten nousun tukipilari. Tällä kaudella Joenmäki on pelannut Kakkosessa 17 ottelua ja ollut niissä erikoistilanneosaamisellaan HJS:n paras maalintekijä seitsemällä osumalla.

– Sanoin kolme vuotta sitten, että liiga loppuu ja jalkapallo on enää harrastus. Se jäi vähän päälle ja nyt ollaan Kakkosessa, toppari naurahtaa.

Ammattiylpeä urheilija haluaa kuitenkin väistyä huippu-urheilusta, kun siviilielämä puskee päälle.

– Jalkapallo on ollut niin pitkään mukana, että siitä on ollut vaikea päästää irti etenkin tällaisessa jengissä. Kakkonen alkaa vain olla jo sellainen, että ottaa päähän, kun ei ehdi harjoitella tarpeeksi. Se vaatii itseltäkin enemmän, jotta se olisi mielekästä, Joenmäki toteaa.

– Tällä hetkellä näyttää, että aikataulutettu urheilu jää ainakin vuodeksi sivuun. En sano, että jalkapallo jää pysyvästi, mutta kunnon seuratoiminta jää vuodeksi pariksi, kun lapsillekin pitää riittää aikaa.

Vaikka Joenmäki on kiistatta ollut HJS:n pelillisiä johtajia tällä kaudella, hän on tyytyväinen, että johtaminen on käytännössä jäänyt esimerkkiin.

– Meillä on sen verran hyvä valmentaja (Lauri Hakanen), ettei ole tarvinnut puuttua. Vähän olemme ajatuksia vaihtaneet, mutta sieltä on tullut tarvittava intohimo nuorille jätkille.

HJS lähtee kauden viimeiseen otteluunsa lauantaina kello 15 Kaurialan kentällä kutkuttavista asetelmista. Neljä joukkuetta, HJS yhtenä näistä taistelee vielä kahdesta paikasta ensi kauden Kakkosessa. HJS:llä on 22 pistettä, kuten myös helsinkiläisillä Kiffenillä ja HIFK 2:lla. Käpylän Pallo on myös putoamisvaarassa 23 pisteellä.

Voitto juuri ja juuri turvassa olevasta Porin Jazzista pelastaisi HJS:n varmuudella. Kiffen isännöi sarjajumbo BK-46:ta, mutta KäPa vierailee sarjakärki MuSan vieraana ja HIFK kohtaa niin ikään lohkon kärkipään GrIFK:n.

Joenmäen mukaan koko HJS tietää, mistä lauantaina pelataan. Hän odottaa nälän olevan kaikilla suuri ja aikoo itsekin antaa vielä kerran kaikkensa.

– Oma lopettaminen on pieni asia siihen verrattuna, että säilyisimme Kakkosessa. Tämä kaupunki tarvitsee sitä. Joukkue on nuori ja nälkäinen. Aika vuoristorataahan tämä kausi on ollut, ja se on yllättänyt minut, että nuoret jätkät löytävät parhaansa, kun on veitsi kurkulla. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020