Urheilu

HJS-kasvatille kelpaa vain kulta Veikkausliigassa – "Tavoitteemme on mestaruus"

Veikkausliigan kantahämäläislähtöiset pelurit Niilo ja Aapo Mäenpää sekä Eero-Matti Auvinen ennakoivat Veikkausliigan alkavia ratkaisuhetkiä.
VPS:n Eero-Matti Auvinen (vas.) ja FC Interin Niilo Mäenpää kohtasivat kauden alussa. Kuva: Samppa Toivonen
VPS:n Eero-Matti Auvinen (vas.) ja FC Interin Niilo Mäenpää kohtasivat kauden alussa. Kuva: Samppa Toivonen

Jalkapallon kotimainen pääsarja Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen tulevana viikonloppuna mestaruus- ja haastajasarjoissa. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta keskittyy yksinkertaisessa mestaruussarjassa ratkomaan niin mitalien, kun suorien eurocup-paikkojenkin kohtalon.

Haastajasarja pelataan niin ikään yksinkertaisena ja panokset vaihtelevat putoamisesta aina eurolopputurnauspaikkaan. Uusi sarjajärjestelmä on luonut huikeat puitteet pimenevien syysiltojen jokaiselle kierrokselle.

Runkosarjan voittaja FC Inter Turusta lähtee yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina mestaruussarjaan. Joukkueella on kahden pisteen kaula vakavimpiin haastajiin ja pelätty hyökkäystrio Timo FuruholmFilip Valencic–Mika Ojala täydessä iskussa.

– Joukkueessa on hyvä meininki ja maaottelutauon aikana on saatu treenata ja levätä hyvin. Tavoitteemme on mestaruus ja siihen meillä on mielestäni hyvät saumat, paalutti Interin keskikentällä pelaava HJS-kasvatti Niilo Mäenpää.

– Pitkästä aikaa itsellekin tärkeitä pelejä tulossa syksylle ja tavoite on saada peliaikaa ja sitä kautta auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Hieno loppukausi tulossa.

Mestaruussarjan toisesta päästä löytyy myös hämeenlinnalaisväriä, kun vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella paikkansa kuuden joukossa varmistanut IFK Mariehamn lähtee jahtaamaan parempia sijoituksia.

– Kauden alussa tavoitteena oli pääsy mestaruussarjaan ja se saavutettiin viimeisessä runkosarjapelissä. Siinä mielessä ollaan tyytyväisiä ja nyt koitetaan napata mahdollisimman paljon pisteitä ja kiusata kärkijoukkueita. Kovia pelejä on varmasti tiedossa, ennakoi Niilon kaksoisveli Aapo Mäenpää tulevaa sarjaa.

InStat-indeksillä mitattuna Veikkausliigan neljänneksi paras oikea puolustaja kärsi runkosarjan lopussa pienistä vammoista, mutta toivoo olevansa kunnossa kauden ratkaisujen koittaessa. Myös toinen toive syksyn varalle on jo ilmassa.

– Otetaan Interiltä pisteet, ettei velipoika pääse nostamaan kannua!

Vaasan Palloseuran kausi oli vaikea ja joukkue jäi lopulta Veikkausliigan runkosarjan viimeiseksi. VPS:n toppari Eero-Matti Auvinen uskoo silti joukkueen hinaavan itsensä kuiville.

– Viimeisten kierrosten pari hyvää voittoa nosti henkeä joukkueen sisällä ja onneksi eroa karsijan paikkaan ei ole kuin se yksi piste. Ainoa tavoite meillä on päästä KPV:n ohi ja karsinnan kautta hoitaa lopulta homma. Periaatteessa myös RoPS on saavutettavissa, mutta se vaatisi jo lähes täydellistä suoritusta ja RoPS:n konttausta, runkosarjan kahdeksanneksi ahkerin syöttäjä myönsi.

VPS avaa haastajasarjan Seinäjoella perjantaina. Mestaruussarjan ”hämeenlinnalaisderby” nähdään puolestaan heti sunnuntaina, kun IFK Mariehamn seilaa Turkuun FC Interin vieraaksi. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020