Urheilu

HJS-kasvatit esillä piirin parhaina – Kesti ja Enkkilä vuoden poika- ja tyttöpelaaja

Hämeenlinnan Jalkapalloseura oli vahvasti näkyvillä torstaina, kun Suomen Palloliiton Tampereen piiri palkitsi vuoden parhaita jalkapalloilijoita. Sekä vuoden parhaan tyttö- että poikapelaajan taustat ovat HJS:ssä.

Vuoden poikapelaajaksi valittiin HJS:n 15-vuotias keskikenttäpelaaja Lauri Kesti. Hollannissa FC Twenten ja SC Heerenveenin testeissä käynyt Kesti pelasi koko kauden miesten Kakkosta kasvattiseuransa paidassa ja oli joukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Lisäksi Kesti on ollut jo alle 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueiden vakiokalustoa, viimeksi syksyn U17-EM-karsinnassa.

Piirin parhaana tyttöpelaajana palkittiin Tampereen Ilveksen Tuuli Enkkilä. HJS:ssä jalkapallouransa aloittanut Enkkilä oli B-tyttöjen SM-pronssia voittaneen Ilveksen ja Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen keskikentän johtohahmo. Hän toimi Suomen kapteenina kahdessa tyttöjen MM-ottelussa.

HJS-väriä palkintolistoille toi tavallaan myös vuoden lupaavana pelaajana palkittu Mikael Almén. 18-vuotias Ilveksen laitapuolustaja pelasi Kestin tavoin menneellä kaudella Kakkosta hämeenlinnalaisten riveissä. HäSa

Päivän lehti

11.8.2020