fbpx
Urheilu

HJS-kasvatti Sadiku sinetöi Pikkuhuuhkajien tärkeän voiton: "Tiesin, että teen tänään maalin"

HJS-kasvatti Agon Sadiku saapui vaihdosta kentälle ja sinetöi Pikkuhuuhkajien elintärkeän voiton Azerbaidzhanista 3–0-maalillaan.
HJS-kasvatti Agon Sadiku pääsi tuulettamaan Suomen 3–0-maalia Azerbaidzhania vastaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue otti arvokkaan 3­–0-­voiton kotikentällään Helsingissä Azerbaidzhanista. Voitto oli niin arvokas, että mikäli Pikkuhuuhkajat voittaa perjantaina Turussa Norjan, Suomi pääsee varmuudella EM-kisojen jatkokarsintaan. Panokset ovat siis tapissa.

Suomi on selviytynyt vain kerran alle 21-vuotiaiden miesten EM-lopputurnaukseen vuonna 2009, jolloin joukkuetta luotsasi Markku Kanerva.

Azerbaizhan-voiton jälkeen Hämeen Sanomien puheluun vastasikin onnellinen 19-vuotias mies, Hämeenlinnan Jukolassa kasvanut HJS-kasvatti Agon Sadiku. Vaihdosta kentälle 68. minuutilla tulleelle Sadikulle hänen viimeistelemänsä 3­–0-osumansa oli hänen ensimmäinen Pikkuhuuhkajien paidassa uransa toisessa U21-maaottelussa.

– Tämä oli todella tärkeä voitto. Nautitaan vielä tämä ilta tästä voitosta, mutta sitten täytyy löytyä uusi switchi ja kääntää katseet jo Norja-peliin , Sadiku sanoi ottelun jälkeen.

Maalittoman avauspuoliajan jälkeen Suomi joutui 48. peliminuutilla tiukkaan paikkaan, kun Suomen maalivahti Viljami Sinisalo joutui venyttämään itsensä upeasti Musa Qurbanlyn rankkarin eteen.

Torjunta oli Pikkuhuuhkajille käänteentekevä, sillä pari minuuttia myöhemmin Naatan Skyttä ampui Suomen 1­­–0-johtoon. 55. peliminuutilla Oliver Antman vei Suomen kahden maalin karkumatkalle.

Sadiku viimeisteli Taneli Hämäläisen laukauksesta eteen torjutun pallon verkkoon 80. peliminuutilla ja sinetöi Suomen voiton.

– Tuo oli kyllä tosi iso maali. Tiesin, että teen tänään maalin. Jotenkin oli sellainen fiilis, kun pääsin kentälle, Sadiku iloitsi.

– Hongassa on paljon opetettu kontrolloimaan palloa maalin edessä, nyt se tuli vihdoin esille.

Sadikun mukaan toisen puoliajan tehokkuus oli seurausta parantuneesta hyökkäyspelistä.

– Sinisalon torjunta pilkusta oli ihan huikea. Saatiin murrettua sen jälkeen hyvin Azerbaidzhanin puolustus. Saimme luotua paljon enemmän paikkoja ja sieltä maalit lopulta tuli.

Sadikulla ei ole vaikeuksia myöntää, että Norja-ottelu tulee olemaan suuri paitsi Pikkuhuuhkajien joukkueelle, myös hänelle itselleen.

–  Siitä tulee elämäni isoin ottelu. Siihen pitää valmistautua niin hyvin kuin pystyy, ja treenata niin hyvin kuin pystymme. Meillä on mahtava porukka, Sadiku kehuu joukkuetovereitaan.

Joukkuetoverit ovat ottaneet Sadikulle hienona tukena.

– Olen sopeutunut joukkueeseen tosi hyvin. Nämä jätkät on ammattilaisia ja he ottavat heti mukaan. On tosi helppoa tulla tähän joukkueeseen. Tämä on kuin yhtenäinen perhe.

Asiasanat

Menot