Urheilu

HJS kiinnitti Palkin edustuksen tueksi ensi vuodeksikin

Valmennus jatkaa varmasti yhden kauden nykyisellään, muun joukkueen kohtalo selvinnee lokakuussa.
Teuvo Palkki oli FC Hämeenlinnan päävalmentaja 2007–2010 ja on sen jälkeen toiminut HJS:n valmennuksen taustalla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkuetta pyörittävä HJS Akatemia on tehnyt valmentaja Teuvo Palkin kanssa jatkosopimuksen ensi kaudesta. Palkilla oli viime syksynä tehdyssä sopimuksessa yhden kauden jälkeen optio seuraavasta, jonka seura nyt käytti.

HJS kamppailee tällä hetkellä kynsin hampain sarjapaikastaan miesten Kakkosessa, mutta päävalmentaja Lauri Hakanen ja apuvalmentaja Palkki jatkavat edustusjoukkueen ohjaksissa riippumatta sarjatasosta vielä ensi vuoden.

HJS Akatemian kesäkuussa aloittanut toiminnanjohtaja Ville Dahlman vakuuttaa, että seuran tarkoituksena on yhä ensisijaisesti tarjota laadukas joukkueympäristö valmennuksineen oman seuran kasvateille miesten sarjoissa.

– Olemme valinneet, että panostamme valmennuksen laatuun Kakkosessa tai Kolmosessa. Kun emme laita pelaajistoon rahaa, niin panostamme toimintaympäristöön. Valmentaminen on prosessi eikä projekti, ja haluamme jatkuvuutta, Dahlman perustelee.

– Hakanen on tehnyt laadukasta työtä kolme vuotta ja Teuvo on tuonut siihen vuoden omat mausteensa ja kokemuksensa. Katsomme sitten ensi vuonna, kun on ajankohtaista katsoa kauden 2020 valmennusta, miten käsittelemme Palkin ja Hakasen sopimuksia.

Palkki toimii lisäksi erillisellä sopimuksella juniori-HJS:n kautta akatemiavalmentajana ja Palloliiton Fortum tutorina, joka avustaa seuran nuorimpien ikäluokkien valmentajia.

 

Tällä kaudella Kakkosessa HJS:n urheilulliseen menestykseen ovat aika ajoin isosti vaikuttaneet Tampereen Ilveksen liigajoukkueen portteja kolkuttelevat nuoret lainapelaajat. Nykyinen yhteistyösopimus päättyy tähän kauteen eli lokakuun alussa. Jatkoa ei välttämättä seuraa, sillä HJS:n epävarman sarjapaikan lisäksi Ilveksen oma kakkosjoukkue on nousemassa Kakkoseen.

Dahlmanin mukaan HJS:n edustusjoukkue on kuitenkin enimmäkseen omia nuoria varten, ja HJS onkin Kakkosen omavaraisin seura.

– Olemme saaneet Ilveksestä apua niille paikoille, joille on ollut tarvetta. Olemme mielestäni onnistuneet tavoitteessamme pelata paikallisin voimin, kun avauksessa on ollut keskimäärin kahdeksan omaa kasvattia. Lokakuussa saadaan varmaan vastauksia Ilvestäkin koskeviin kysymyksiin.

HJS on kaksi kierrosta ennen Kakkosen päättymistä lohkonsa yhdeksäntenä tasapisteissä putoamisviivan alla olevien Kiffenin ja HIFK:n kakkosjoukkueen kanssa. Joukkue pelaa KäPan vieraana lauantaina. HäSa