Urheilu

HJS kohtaa cupissa RoPSin akatemiajoukkueen – Puolivälierä on todennäköisesti myöhäisillan kotiottelu

HJS isännöi tulevana viikonloppuna RoPSin alaista Rovaniemi Football Academyä Kakkosen cupin puolivälierässä.
Säästöpankki-areena palvelee HJS:n edustusjalkapalloilijoita tulevanakin viikonloppuna niin sanotulla lepakkovuorolla. Kuva: Sara Aaltio
Säästöpankki-areena palvelee HJS:n edustusjalkapalloilijoita tulevanakin viikonloppuna niin sanotulla lepakkovuorolla. Kuva: Sara Aaltio

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tie kohti miesten Suomen cupin varsinaisia kierroksia on selvillä. Cupin alakilpailun Kakkosen cupin puolivälierä- ja välieräparit arvottiin maanantaina Palloliiton toimistolla Helsingissä.

HJS kohtaa kahdeksan parhaan kierroksella pohjoisen lohko 1:n voittajan, Rovaniemi Football Academyn. Ottelu pelataan Hämeenlinnan Säästöpankki-areenassa tulevana sunnuntaina 16. helmikuuta kello 20.15.

HJS:n toiveissa on ottelun siirtäminen iltapäivälle, mutta alustavasti peli jää iltamyöhään hallivuorojen puutteen takia.

– Olisihan se parempi lipputulojen ja oheismyynnin kannalta, kun päivällä olisi todennäköisesti enemmän porukkaa liikkeellä. Rovaniemeläisetkin ovat liikkeellä bussilla yötä myöten ja tulevat jo lauantaina Jyväskylään, tiesi HJS:n edustusjoukkueen manageri Ville Dahlman.

– Siinä on sitä ennen HJS ry:n, Hämeenlinnan kaupungin ja muiden osakasvuoroja ja lauantaina junioriturnaus, niin aikaisemminkaan ei oikein voi pelata.

Rovaniemi Football Academy eli RFA on käytännössä Veikkausliigassa pelaavan Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue. RoPSin ja SantaSportin yhteinen akatemia valittiin syksyllä Euroopan jalkapalloliiton UEFAn eliittiakatemiaohjelmaan, minkä jälkeen RoPSin kakkosjoukkue ryhtyi käyttämään nimeä RFA.

HJS ja RFA voittivat molemmat alkulohkonsa täysin pistein. HJS:n edessä nöyrtyivät tamperelaiset Ilves 2, TPV ja Tampere United. RFA:lla oli vain kaksi vastustajaa, oululaiset Hercules ja OLS.

Arpaonni on HJS:n tapauksessa ainakin sitä, että pitkän matkan joutuu tekemään vastustaja.

– Itse asiassa Palloliitto maksaisi pohjoiseen ajamisesta sellaiset kilometrikorvaukset, että tarkan markan miehenä minua ei haittaisi, jos pelaajat joutuvat hieman valvomaan pelin jälkeen, Dahlman naurahtaa.

– Mutta totta kai kotipeli on meille etu matkustamisen ja kaiken muun suhteen.

Voittaessaan RFA:n HJS kohtaa välierissä joko Kaarinan Pojat tai FC Honka Akatemian. HJS pelaisi tuon ottelun kuun vaihteessa vieraskentällä.

Toinen välieräpari on FC Jazz/TPV–JIPPO/NJS. Välierien voittajat etenevät maaliskuun puolivälissä alkavaan varsinaiseen 16 joukkueen Suomen cupiin. Lisäksi ne kohtaavat Kakkosen cupin finaalissa, Suomen cupin finaalin esiotteluna 16. toukokuuta.

Säästöpankki-areena täyttää 95 metrin kenttäpituudellaan ja 61 metrin leveydellään juuri ja juuri Kakkosen cupin olosuhdevaatimukset minimipituudellaan. Varsinaiseen cupiin niin sisäkenttä kuin hallin viereinen ulkotekonurmi ovat riittämättömiä, kun kentän minimikoko olisi 100 metriä x 64 metriä.

Talviset cup-haasteet vuoro- ja kenttäongelmineen ovat saaneet HJS-pomon haikailemaan oikeasti täysimittaista jalkapallohallia Hämeenlinnan alueelle.

– Ikävä homma, kun tässä kylässä ei ole riittäviä olosuhteita. Säästöpankki-areenassa ei ole oikeita yleisötiloja tai kunnon katsomoita, kun kenttä on niin kapea, Dahlman totesi.

– Jos joudumme pelaamaan Kakkosta sisällä, nekin ovat täysin poikkeusluvalla. Sama on (Pullerin) ulkokentällä, koska katsomot ovat liian lähellä kenttää. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020