Urheilu

HJS kreivin aikaan kauden parhaaseen

Voitto Helsingistä takaa kutkuttavat asetelmat ensi lauantain päätöskierrokselle.
HJS voitti Käpylän Pallon myös kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Se oli kaunista ja se oli voittavaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen lauantainen vierailu Oulunkylän liikuntapuistoon oli esityksen ja tuloksen puolesta napakymppi.

Kakkosen B-lohkon putoamistaistelu tiivistyi edelleen kohti viimeistä sarjakierrosta, kun HJS kaatoi Käpylän Pallon puhtaasti 2-0 (1-0).

– Tänään näimme ehdottomasti yhden kauden parhaimmista esityksistämme. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla pystyimme pallollisena pelaamaan hienosti väleihin. Toisella jaksolla vastustaja oli aggressiivisempi, jolloin jouduimme välillä turvautumaan pitkiinkin avauksiin, toimitsijakiellossa ollutta päävalmentaja Lauri Hakasta teknisellä alueella tuurannut Teuvo Palkki jutteli tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Asialleen omistautuneen valmentajakaksikon merkitystä lauantain voitossa on syytä korostaa.

Parivaljakko kävi ottelua edeltäneen viikon aikana läpi videonauhoilta KäPan pelaamista ja erityisesti sen prässäämistä. Niinpä joukkue oli valmiina kaikkeen, mitä kotijoukkueella 90 minuutin aikana oli antaa.

– Muutamassa viime pelissä KäPa on vetäytynyt enemmän ja antanut vastustajan nostaa rauhassa puoleen kenttään. Meitäkin vastaan se aloitti niin, jolloin halusimme laittaa palloja suoraan linjan taakse. Pian prässi kuitenkin nousi, jolloin olimme pakotettuja pelaamaan alhaalta linjojen väliin. Onnistuimme siinä hyvällä alustalla mainiosti, Palkki kiitteli joukkuettaan.

Hyvä tekonurmi auttaa pelaamista, kun tarkoituksena on laittaa pallo liikkeelle maata pitkin. Lauantaina yksi siitä eniten hyötyneistä pelaajista oli vieraiden keskikentän dynamo Prince Mokuma. Nuori mies oli Oulunkylässä suorastaan huikean hyvä.

– Tiesimme, että tänään on pakko hoitaa pisteet kotiin. Selkeänä ajatuksena oli pitää oma maali puhtaana ja tehdä paikoista maalit. Tällaiset pelit motivoivat parhaaseen esitykseen ja lähdimme pelaamaan ilman pelkoa. Rohkeita syöttöjä ja hyviä haltuunottoja, siinä voiton avaimet. Nyt hyvä valmistautuminen ja voittava asenne myös viikon päähän, tunnelmoi iloinen Prince Mokuma.

 

HJS onnistui laajalla rintamalla kauden tärkeimmällä hetkellä.

Topparipari Paavo AholaMarkus Joenmäki katkoi syötöt maassa ja keskitykset ilmassa. Keskikentällä Mokuma sekä Valtteri Kaarna rytmittivät ja myös edistivät peliä entistä paremmin. Ja kun kausi lähenee huipennustaan, myös Jere Suomalainen on parhaimmillaan. Miehen liike hyökkäyspään taskuihin oli hienoa katsottavaa.

Avausjaksoa oli takana hieman yli puolet, kun KäPan pelaajan tuomittiin pelanneen kädellään palloa. Vapaapotku, 20 metriä maaliin ja Markus Joenmäki pallon takana tarkoittaa yleensä valkopaidoille hyvää. Niin myös tällä kertaa, vaikka pallo lopulta löysi maaliin kotijoukkueen maalivahti Oscar Moralesin selän kautta.

Tunnin kohdalla Jere Suomalainen vuorostaan sai KäPan alakerralta lahjan, josta vieraiden ysi ei kieltäytynyt. Lopullinen ratkaisu pisteille oli KäPan Joshua Chibuezen ulosajo 20 minuuttia ennen pelin loppua.

HJS kohtaa lauantaina 29. syyskuuta kauden päätösottelussaan FC Jazzin, joka selviytyi voitolla kuiville putoamistaistelusta.

Teksti: Jari Virtanen, Helsinki

Virtanen: Totuus on tarua ihmeellisempää

Edes parhain käsikirjoittaja ei voisi tiivistää jännitystä paremmin, kuin miesten Kakkosen B-lohko tekee kaudella 2018. Viikon päästä lauantaina Kaurialassa tarjoillaan tosi-tv:tä, jossa varmaa on ainoastaan aloitusaika.

Kaksi tuntia siitä ja kentällä nähdään kyyneleitä. Ilon vai surun, se jää nähtäväksi.

HJS:n tilanne sarjassa kääntyi lauantaina askeleen paremmaksi. Ensinnäkin oma peli tuntuisi olevan kauden ratkaisuhetkillä hyvässä kunnossa. Se on myös viikon päästä lähtökohta, ei se, mitä muut tekevät.

Kaurialaan sarjaa päättämään saapuva FC Jazz varmisti lauantaina sarjapaikkansa voitolla Kaarinan Pojista. Vaikka paineettomuus voi saada joukkueen pelaamaan vapautuneesti, panoksen puute vastustajalla kääntyy silti HJS-leirin näkökulmasta positiiviseksi yksityiskohdaksi. Myös maaliero on edelleen hämeenlinnalaisten valttina.

Vuoristoratamainen kausi saa siis huikean päätöksen. Näissä paikoissa nuoret pelaajat kasvavat, kävi lopulta kuinka vain. Kasvua on tällä kaudella kuitenkin jo tapahtunut, niin kypsää ja rohkeaa HJS-pelaaminen veitsi kurkulla lauantaina oli.