Urheilu

HJS lomalta cup-taistoon – Kaarinassa jaossa sunnuntaina myös merkittävä rahamäärä

HJS ei saanut kahden palkinnon ottelulle haluamaansa pelipäivää.
HJS voitti Kakkosen cupin puolivälierässä reilu viikko sitten Rovaniemi Football Academyn. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS voitti Kakkosen cupin puolivälierässä reilu viikko sitten Rovaniemi Football Academyn. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran seuraavan cup-ottelun aika ja vastustaja ovat varmistuneet. HJS kohtaa Kakkosen cupin välierässä tämän viikon sunnuntaina vieraskentällä Kaarinan Pojat.

Ottelu pelataan Kaarinan keskusliikuntapuistossa kello 16. KaaPolla on viime sunnuntain puolivälieristä alla 2–1-voitto FC Hongan akatemiasta, HJS:llä viikkoa aiempaa 4–0-voitto Rovaniemi Football Academystä.

Voittaja etenee Suomen cupin neljännesvälieriin ja erilliseen Kakkosen cupin loppuotteluun. Suomen cupissa vastustaja tulee Veikkausliigan karsintalohkoista, Kakkosen cupissa otteluparista TPV–Jippo.

Kakkosen cupissa voittajaseura kuittaa 5 000 euron palkintoshekin. Finaalipaikasta tienaa palkintorahaa 1 000 euroa.

Suomen cupin ottelu on sekin oma palkintonsa, sillä alemman sarjatason seura saa pelata neljännesvälierän kotonaan. Otteluparit arvotaan kahdesta korista (Veikkausliiga ja muut) ensi viikolla. Suomen cupin varsinainen cup-vaihe alkaa 14. maaliskuuta.

Taloudellinen panosarvo on HJS-manageri Ville Dahlmanin mielestä Kakkosen seuralle hyvä alkukauden cup-otteluihin.

– Tavoite on voittaa jokainen ottelu, koska voittaja saa kaksi palkintoa. Veikkausliiga-joukkuetta vastaan ottelun tuotot ovat useamman tuhat euroa, jos yleisöä löytää paikalle esimerkiksi 500 henkeä, Dahlman laskee.

HJS:n toiveissa oli ottelun pelaaminen vasta varapäivänä viikon kuluttua, sillä joukkue viettää sovittua hiihtolomaa tämän viikon. Isäntäseura halusi kuitenkin pitää kiinni runkopelipäivästä. TPV ja Jippo pelaavat ottelunsa vasta 8. maaliskuuta.

– Ei paras mahdollinen valmistautuminen, koska joukkue on lomaviikolla. Ne harjoittelevat tällä viikolla A-junioreiden mukana, jotka eivät ole lomamatkalla tai muuta, eli ei tässä ihan kylmiltään jouduta pelaamaan, Dahlman toteaa. HäSa

Menot