Urheilu

HJS-päivään tavoitellaan ennätysyleisöä

HJS-päivä järjestetään kolmatta kertaa tulevana perjantaina HJS–GrIFK-ottelun yhteydessä. Aiempina vuosina tapahtuma on ollut menestys ja nyt rima on nostettu jälleen ennätyskorkeudelle.

1. elokuuta alkaen HJS:n edustusjoukkuetoimintaa pyörittävän HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtajaksi ja nykyisellään HJS:n Kakkosen otteluiden ottelutapahtumapäällikkönä toimiva Ville Dahlman toivoo näkevänsä kunnon yleisöryntäyksen Kaurialan kentän lehtereille.

Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa ottelun ilmaiseksi, sillä HJS-päivä kuuluu osana edustus- ja juniorijoukkueiden ja kaupungin välistä markkinointiyhteistyösopimusta.

– Viime vuonna saimme HJS-päivään 1642 henkeä portista sisään. Ensimmäisellä kerralla saimme 800 henkeä paikalle tiistai-illan peliin Nelosessa. Tavoitteemme on nyt kakkosella alkava yleisömäärä, Dahlman toteaa.

Villeimmissä haaveissa on vieläkin suurempi lukema.

– Hämeenlinnan yleisöennätys jalkapallossa on vuodelta 2003 ottelusta FC Hämeenlinna–RoPS, jolloin paikalla oli 3283 silmäparia. Se on unelma, että saataisiin uusi merkintä historiankirjoihin.

Ottelutapahtumalle on pyritty luomaan mielenkiintoa monenlaisin eri keinoin.

Ottelussa tullaan ensi kertaa toteuttamaan hämeenlinnalaisseuran toimesta anniskelukatsomo. Lisäksi rinteeseen tulee kutsuvieraille oma katsomonosa ja olutkatsomo Kaurialan kentän päädyn rinteeseen.

– Anniskelukatsomo on jatkossa jokaisessa ottelussa, joka Kaurialassa pelataan. Anniskelukatsomossa on 112 istumapaikkaa omalla myyntipisteellä. Tämä on katsojan näkökulmasta hieno uusi palvelu, jonka laki mahdollistaa. Tietysti haluamme hyödyntää sen. HJS-päivänä tullaan näkemään myös erilaista helppoa katsomopurtavaa ravintoloitsijan toimesta kuten hirvimakkaraa sekä pulled pork ja pulled chicken -hodareita, Dahlman avaa.

– Lisäksi on fanimyyntipiste ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa saamme liikuntapainotteista tekemistä lapsille ja nuorille. On tarkkuus- ja tutkapotkua, pujottelurataa ja Lasten liikunnan tuki ry järjestää temppuradan lasten telmittäväksi.

Ottelun yhteydessä yleisölle jaetaan myös suomalaisittain aina hyvin toiminut vetävä sisäänheittäjä – ämpäri. HJS on varannut Hämeenlinnan kaupungin kanssa jaettavaksi 3000 Hämeenlinna-ämpäriä. Lisäksi jaetaan urheiluliikkeeseen alennuskuponkeja ja nopeimmille hampurilaislahjakortteja.

– Mikäs sen parempi on kuin ämpäri kansan saamiseksi liikkeelle, Dahlman hymähtää kieli poskessa.

HJS-päivä alkaa Dahlmanin mukaan muodostua jo jonkinlaiseksi käsitteeksi hämeenlinnalaisessa jalkapallokulttuurissa.

– Ei futiskulttuuria saada huutamalla tai pakottamalla, se rakentuu omaa tahtiaan. Se vaatii tuekseen tällaisia pieniä edistäviä tekoja. Nyt kun olemme muutaman kerran onnistuneesti suoriutuneet, tapahtuma alkaa markkinoida myös itse itseään, Dahlman sanoo.

Ottelussa tullaan huomioimaan myös HJS:n Katariina Kosolaa ja nykyisin Ilveksessä pelaavaa HJS-taustaista Tuuli Enkkilää, jotka edustivat Suomea alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-pronssijoukkueessa. Joukkue saavutti samalla myös paikan Uruguayssa marraskuussa järjestettäviin ikäluokan MM-kisoihin.

Kutsuvierastilaisuuteen saapuu paikalle puhumaan Kosolan ja Enkkilän lisäksi alle 17-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta.

– Alkuseremoniassa Katariina ja Tuuli tulevat saamaan seuralta stipendit ja Hämeenlinnaan kaupungilta muistoesineet, Dahlman kertoo.

HJS-päivällä on tempauksena HJS Akatemia ry:lle myös merkittävä taloudellinen merkityksensä.

– Yksittäisenä päivänä se voi tuottaa melkein 10 prosenttia edustusjoukkueen budjetista, Dahlman laskee.

Perjantai-illan ottelussa on HJS:lle myös merkittävää panosta. HJS on voittanut vasta yhden tällä kaudella pelaamistaan seitsemästä ottelusta ja on juuttunut Kakkosen B-lohkon kellariin. Vastustaja GrIFK on sen sijaan sarjassa toisena.

– GrIFK on vastustaja kovimmasta mahdollisesta päästä, mutta uskon, että kun pelaajat näkevät sinistä ja valkoista väriä sankoin joukoin katsomossa, se antaa lisäpotkua ja tullaan näkemään hieno ottelu. Nyt tarvitaan sarjapisteitä ja sen vuoksi kannustamisen kautta tuleva ylimääräinen kenttäpelaaja. HäSa

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic