Urheilu

HJS putosi rankkareilla – päävalmentaja Hakanen: "Nämä ovat aina opin paikkoja"

Hämeenlinnalaisten Regions cupin ottelu päättyi tappioon SIF:lle.
Siegfried Ludwig ja Vilppu Leinonen taistelevat pääpallosta. Kuva: Tomi Vesaharju
Siegfried Ludwig ja Vilppu Leinonen taistelevat pääpallosta. Kuva: Tomi Vesaharju

Jalkapallon Tampereen piirin Kolmosta tappioitta johtava Hämeenlinnan Jalkapalloseura voi loppukauden ajan keskittyä sarjapeleihin. HJS putosi sunnuntaina Regions cupista, kun se hävisi kotiottelussaan vaasalaiselle Sundom IF:lle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelu oli 90 minuutin pelin jälkeen 1–1. Kevin Storfors vei vieraat johtoon 22. peliminuutilla, mutta toisella jaksollaan peliään rutkasti parantanut HJS tuli tasoihin Santeri Steniuksen rankkarimaalilla. Avausjaksolla peli oli jykevästi vierasjoukkueen hallussa.

– Kyllähän alussa näkyi, että meillä oli perjantaina peli. Emme olleet terävimmillämme, mutta olen ylpeä siitä, miten käänsimme ottelun kulun. Toisella jaksolla rakensimme kärsivällisesti hyviä paikkoja, tulimme rinnalle ja melkein ohikin, sanoi HJS:n koko pelin puolustuslinjassa pelannut päävalmentaja Lauri Hakanen.

Rangaistuspotkukilpailu alkoi hämeenlinnalaisittain hyvin, kun Timo Viljanen, Ossi Lehtonen, Stenius ja Giscard Mosamete onnistuivat maalinteossa. Prince Mokumalla oli paikka laukoa HJS jatkoon, mutta laukaus meni selvästi yli maalin. Kun myös sekä Valtteri Kaarna että Santeri Korpela epäonnistuivat, pääsi vieraiden Christian Österlund ampumaan SIF:n jatkoon seitsemännessä parissa.

– Rankkarit ovat aina arpapeliä. Niissä pääsee kuitenkin aina opiskelemaan henkistä kanttiaan. Nämä ovat hyviä opin paikkoja. Olen joka tapauksessa ylpeä esityksestä ja pääsimme antamaan paljon minuutteja myös heille, jotka eivät ole sarjassa koko ajan pelanneet, Hakanen sanoi. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020