fbpx
Urheilu Hämeenlinna

HJS sai riveihinsä toisenkin Huhtalan – Roope Huhtala on seuran käytössä jo keskiviikon vierasottelussa

Roope Huhtala nähdään jatkossa HJS:n paidassa.
Roope Huhtala nähdään jatkossa HJS:n paidassa. KUVA: Jimi Soinila / Ilves kuvat

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveissä pelaa tällä kaudella Huhtalan kaksoset. Viime viikolla HJS:n kanssa sopimuksen tehnyt ja myös 0–0-tulokseen päättyneessä avausottelussa Pallo-Iiroja vastaan esiintynyt Jesse Huhtala sai Hämeenlinnaan seurakseen veljensä Roopen.

Roope Huhtala aloittaa kaksoisveljensä tavoin varusmiespalveluksensa heinäkuussa Parolannummella, joten HJS:n edustusjoukkue on kummallekin luonteva paikka pelata.

– Todella positiivisin mielin siirryn HJS:n riveihin. Joukkueen harjoituksista ja pelaajien tasosta huomaa, että täällä tehdään tosissaan töitä pelaajien kehittämiseksi, Huhtala kehuu seuran tiedotteessa.

Huhtala on hämeenlinnalaisille jalkapallon ystäville tuttu jo seuran edelliseltä Kakkosen visiitiltä kaudella 2018. Hän pelasi silloin HJS:n alakerrassa 12 ottelua. Viime kaudella hän pelasi 12 ottelua Ykköstä Tampereen Pallo-Veikkojen riveissä ja kymmenen ottelua Kakkosta Ilveksen kakkosjoukkueen paidassa.

Jalkapalloliigassa Huhtala teki debyyttinsä kaudella 2018 ja on edustanut myös alle Suomen 18-vuotiaiden maajoukkuetta neljä kertaa.

– Tuon joukkueeseen pallollista osaamista, mutta olen myös vahva kaksinkamppailuissa, hän uskoo.

Lauri Hakasen johtamaa HJS-valmennusta Huhtala kehuu pelaajalle hyvät evät kehittymiseen antavaksi. Pelaajana hänen tavoitteensa on kehittyä kausi kaudelta ja valita seuraksi joka vuosi paras vaihtoehto seuraavaksi askeleeksi.

– Tällä kertaa HJS:n tarjoama mahdollisuus laadukkaaseen toimintaympäristöön palveluksen ohessa oli avaintekijä siirrolle, hän paljastaa.

Päävalmentaja Hakanen otti tutun pelaajan mielellään mukaan joukkueeseen. Hakasen mukaan Huhtala tuo nuoresta iästä huolimattaan hämeenlinnalaisten riveihin kokemusta rutiinia kovemmista pelaajista. Huhtala vakuutti osaamisellaan HJS:n valmennuksen jo edellisellä HJS-visiitillään.

– Hän osoitti jo tuolloin olevansa laadukas pelaaja tälle tasolle. Nuori joukkue tarvitsee aina johtavia pelaajia kentälle, ja Roopesta saamme lisää johtajuutta viheriölle. Kokemuksen ja selkärangan merkitystä näin alkukaudella ei voida väheksyä, Hakanen muistuttaa tiedotteessa.

Huhtalan veljesten siirtyminen Hämeenlinnaan on myös merkki siitä, että seura on pelaajien keskuudessa hyvässä maineessa.

– Meidän kannalta on ilo huomata, että nuoret ja eteenpäin pyrkivät pelaajat haluavat tulla meille kehittymään, Hakanen iloitsee.

Huhtala on edustuskelpoinen jo HJS:n keskiviikon vierasottelussa GrIFK:ta vastaan. HÄSA

Menot