Urheilu

HJS sai tyytyä tasapeliin Salossa – Hakasen joukkue hallitsi ottelua, mutta päästi SalPan rinnalleen

Santeri Stenius teki HJS:n toisen maalin Salon ottelussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Santeri Stenius teki HJS:n toisen maalin Salon ottelussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ylsi tasapeliin miesten Kakkosen lauantain Salon ottelussaan. B-lohkon keskikastin kamppailussa HJS tasasi sarjapisteet Salon Palloilijoiden kanssa numeroin 2–2 (1–1).

HJS oli niskan päällä pelissä kahteen otteeseen. Jesse Huhtala vei hämeenlinnalaiset 1–0-johtoon ottelun 25. minuutilla. Santeri Stenius puolestaan tuuletti 2–1-maalia 75 minuutin kohdalla.

SalPan maalintekijöinä kunnostautuivat Mikke Louhela ja Rasmus Karjalainen, joka nosti joukkueensa 2–2-tasoihin 88 minuutin kohdalla.

Piste oli laiha lohtu hämeenlinnalaisille, jotka hallitsivat peliä mielin määrin. SalPa oli kuitenkin tehokkaampia harvoissa maalipaikoissaan.

Salolaisille piste maistui taatusti hyvältä, sillä joukkue pelasi yhden miehen alivoimalla lähes 40 minuuttia (Eric Moborg sai punaisen kortin).

– Vastustajalla oli kolme paikkaa, joista he rankaisivat meitä kovalla kädellä. Toisen maalinsa joukkue teki kaiken lisäksi alivoimalla, harmitteli HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Ilmaisia pisteitä vastustajille

HJS:llä on takanaan seitsemän ottelua Kakkosessa. Saldona on kaksi voittoa, kolme tasuria ja kaksi tappiota.

– Nyt pitää vain toivoa, että hyvät esityksemme alkavat taipua voitoiksi, emmekä anna enää ilmaisia pisteitä vastustajille. Tänäänkin kontrolloimme peliä vahvasti, hyökkäsimme hyvin, puolustimme tarkasti ja loimme paikkojakin, mutta se ei vain riittänyt. 2–1-johtomaalin jälkeen taisi tulla pieni puhallus, kun kaverikin painoi vajaalla. Samaa oppimista tämä nyt täyttää olevan, mutta ei auta kuin jatkaa vääntämistä, Hakanen pohti.

HJS jatkaa pelejään perjantaina kohtaamalla kotikentällään Kaurialassa lohkon kärkijoukkueen Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen.

– Siinä pelissä meillä on kova haaste, mutta koko ajan pyritään menemään eteenpäin, Hakanen suunnitteli. HäSa

Päivän lehti

4.8.2020