Urheilu

HJS tähtäsi Kakkoseen mutta laukoi ohi – "Kyllä tämä oli kauden pohjanoteeraus"

Ilves-Kissat liian raju erikoistilanteissaan nousemassa olleelle HJS:lle.
Eetu Tapanainen teki Ilves-Kissoja vastaan HJS:n ainoan maalin. Kuva: Samuli Virtanen
Eetu Tapanainen teki Ilves-Kissoja vastaan HJS:n ainoan maalin. Kuva: Samuli Virtanen

Tyrmäävää nousua tavoitellut HJS pystyi näkemään jo Kakkosen aukeavan edessään, kunnes peli levisi reisille Tampereella. HJS:n lähin uhkaaja Ilves-Kissat oli Lamminpäällä tyly isäntä.

Hämeenlinnalaisille riitti Tampereen piirin Kolmosen voittoon tasapeli, mutta Ilves-Kissat aiheutti sarjakärjen kauden ensimmäisen tappion maalein 4–1. HJS ei ollut tämän kauden Kolmosessa päästänyt vielä kertaakaan edes kahta maalia yhdessä ottelussa.

– Kyllä tämä oli kauden pohjanoteeraus. Bussi oli niin täynnä pettyneitä jätkiä, että pyyhitään tämä pois päiväjärjestyksestä ja keskitytään seuraavaan peliin, johon voimme vaikuttaa, HJS-päävalmentaja Lauri Hakanen totesi.

HJS johtaa yhä sarjaa neljän pisteen erolla Ilves-Kissoihin ja tulevan viikonlopun jälkeen todennäköisesti viiden pisteen erolla Nokian Palloseuraan. HJS ja NoPS kohtaavat ensi viikon lauantaina Kaurialassa ottelussa, jossa kotijoukkueelle riittää voitto nousuun. Kahdella HJS:n tasapelillä Ilves-Kissojen pitäisi parantaa FJK- ja NoPS-voittojen lisäksi maalieroaan kuudella maalilla.

 

Hakaselle ei jäänyt juuri seliteltävää, vaikka enemmän pelitilannemaalipaikkoja oli vierailla, Hakasen laskujen mukaan puolentusinaa ensimmäisen 30 minuutin aikana.

– Nukuimme etsikkoaikamme ohi tässä pelissä. Meillä oli selkeä pelisuunnitelma ja tiedossa, mihin iskemme, mutta emme käyttäneet tilaisuuksia iskeä nopeasti vastustajan selustaan, Hakanen harmitteli.

– Mitään ylilatausta ei ollut. Saimme alussa hyvin tyrehdytettyä vastustajan paineen, ja me veimme peliä ensimmäiseen maaliin asti. Sitten kaveri sai hengen päälle, ja heräsimme vasta 3–0-tilanteessa.

Tampereen ”viipurilaisseura” iski kolme maalia erikoistilanteista: Pyry Haanpää 33. minuutilla ja Ville Puustinen 38. ja 55. minuutilla. Välissä Eetu Tapanainen kavensi 3–1:een, mutta 68 minuutin jälkeen tuli lopullinen isku Prince Mokuman ulosajon ja siitä seuranneen Konsta Raittisen 4–1-maalin jälkeen.

– Erikoistilanteet olivat yksi iso ratkaiseva osa-alue, mutta pelasimme itse valinnoillamme Ilves-Kissojen pussiin. Oikeutettu lopputulos, Hakanen tiivisti.

– Painoimme vajaamiehisenä hyvin päätyyn asti, ja se ilme pitää ottaa mukaan eikä mitään muuta tästä pelistä. Jos olisimme sillä intensiteetillä pelanneet alusta asti, olisi ollut sauma onnistua.

 

Juttuun korjattu 12.9.2019 kello 0.35, että HJS:n nousu varmistuu voitolla NoPS:sta, ei välttämättä tasapelillä.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic