Urheilu

HJS vihdoin ylös sarjan perältä – lähellä oleva pelastuminen vaatii vielä parempaa maalintekoa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen aika miesten Kakkosen B-lohkon hännillä päättyi ainakin vähäksi aikaa lauantaina. Hämeenlinnalaiset kamppailivat toista sarjassa säilymisestä taistelevaa joukkuetta, helsinkiläistä Kiffeniä vastaan Töölössä maalittoman tasapelin, ja ohitti saamallaan pisteellä BK-46:n.

HJS:llä oli alussa muutama huippumaalipaikka, jotka jäivät hyödyntämättä. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen paremmat paikat loi vastahyökkäyksiin keskittynyt Kiffen. Ottelun lopussa molemmat hakivat taas raivoisasti sarjatilanteen kannalta elintärkeää maalia, mutta kuparinen kesti.

HJS:n valmentaja Lauri Hakanen hyväksyi ansaitut pisteet molemmille, mutta hämeenlinnalaiset olisivat silti halunneet Helsingistä isompaa pistepottia.

– Tuloksellisesti ei ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan. Etsikkoaikamme oli ensimmäisen puolen tunnin aikana, mutta tuhrimme kolme paikkaa. Lopussa oli epäselvää, haluaako kumpikin voittaa vai olla häviämättä. Meidänkin kontrollimme vähän petti siinä ja Ville Kalervolta tarvittiin pari kolme hyvää torjuntaa, Hakanen kertasi.

HJS:n kuntotilanne on taas paranemaan päin. Keskuspuolustaja Paavo Ahola palasi kokoonpanoon, mutta jäi vaihtopenkille. Ilves-laina Roope Huhtala pelasi vielä hänen paikallaan. Hyökkääjä Eetu Tapanainen oli vuorostaan toipilaana.

Myös peli on nyt ehjempää ja tasapainoisempaa kuin aikaisemmin kaudella. Hakanen tosin odottaisi vielä lisää tehoja jo ensimmäisistä tekopaikoista.

– Radikaalit virheet ovat jääneet vähemmälle, ja pallollisena pystymme joka pelissä tuottamaan riittävästi maalipaikkoja. Joskus olisi kiva nähdä, miten peli muuttuisi, jos olisimme jo ensimmäisestä maalista asti kuskin pukilla, Hakanen mietti.

Lohkon perällä on nyt viisi joukkuetta neljän pisteen sisällä, kun kolme viimeistä putoaa Kolmoseen. HJS:llä matkaa viimeisen säilyjän paikalla olevaan Kiffeniin on kaksi pistettä, kun sillä on yksi ottelu vähemmän.

Putoamiskamppailussa on myös HJS:n ensi perjantain vastustaja HIFK 2, jota vastaan HJS otti kauden avausvoittonsa.

– Nämä ovat niitä otteluita, joiden tulos muuttaa aina sarjatilannetta. Olemme jo puhuneet, että HIFK olisi se joukkue, jota vastaan voittaisimme kahdesti, Hakanen sanoi. HäSa