Urheilu

HJS ylivoimainen ennätysyleisön edessä

HJS:n Timo Viljanen karkaa Espekka Jaakkolan ja Konsta Laajalehdon välistä. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS:n Timo Viljanen karkaa Espekka Jaakkolan ja Konsta Laajalehdon välistä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue ei ollut erityisen vieraskorea isäntä omissa juhlissaan perjantaina Kaurialassa. HJS-päivä veti tihkusateesta huolimatta katsomon täyteen, kun kentällä juhlien vieraaksi saapunut Forssan Jalkapalloklubi sai mallia sarjan kärkipään tasosta. Loppunumerot 9–0 (4–0) mairittelevat vieraita, niin suuri oli joukkueiden välinen kuilu.

Perjantain ottelu pakottaa jälleen miettimään, mitä ihmettä HJS tekee tässä sarjassa. Sarjan puolivälin tienoilla majailevat forssalaiset pelaavat tasolleen täysin oikeita pelejä. Hämeenlinnalaisen miesjalkapalloilun lippulaiva puolestaan ei tunnu löytävän paikkaansa Palloliiton tai sen piirien sarjavalikoimasta.

– Pelaamme tässä sarjassa, koska oma tasomme ei viime kaudella riittänyt ylemmäs. Tämäkin sarja tarjoaa kuitenkin myös tiukkoja matseja ja ensi viikolla pelin vaatimustaso tulee jälleen nousemaan huikeasti, vakuutti HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen perjantain näytöksen jälkeen.

Jos ei tasaista peliä, niin ainakin maaleja sai lähes 900 jalkapallon ystävää nähdäkseen. Ensimmäisellä jaksolla päivänvalon näki neljä osumaa, joista kamppailun ratkaissut Mosamete Giscardin onnistuminen jo neljännellä peliminuutilla. Toisella jaksolla tahti kiihtyi entisestään ja kaikkiaan seitsemän valkopaitaista pelaajaa kirjautti itsensä maalintekijäksi. Ainoastaan Eetu Tapanainen sekä Miika Paussu osuivat juhlaottelussa kahdesti.

– Tavoittelimme tänään monipuolisuutta hyökkäyspelaamisessamme. Tämä oli meiltä hyvä onnistuminen, laitapelimme meni jälleen eteenpäin ja myös pelikuri ja -nälkä säilyi loppuvihellykseen asti, ensi viikon kärkikamppailuun Ilves-Kissoja vastaan jo ajatuksia kääntänyt Hakanen jutteli tyytyväisenä. HÄSA

Päivän lehti

18.1.2020