Urheilu

HJS:lle ensimmäiset pisteet Kakkosessa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura päätti maanantaisen jalkapallon Kakkosen Helsingin ottelunsa mukavissa tunnelmissa. Tehokkaan ottelun pelannut joukkue saalisti kauden ensimmäiset pisteensä kukistamalla HIFK:n kakkosjoukkueen maalein 2–0 (0–0).

HJS:n sankari oli kärkiparissa pelannut Santeri Haarala, joka viimeisteli toisella jaksolla hämeenlinnalaisten molemmat maalit. Haaralaa hyvin säesti koko ottelun toinen kärki Aleksi Latvanen. Myös maalissa pelannut Ville Kalervo lukeutui joukkueensa venyjiin. Hän pohjusti kauden ensimmäistä nollapeliään varsinkin avausjakson hyvillä torjunnoillaan.

HJS on jo aiemminkin tällä kaudella ollut lähellä voittoa. Maanantain ottelu ei ollut edes joukkueen paras esitys tällä kaudella, mutta nyt peli pysyi kasassa. Tasaisessa ottelussa HJS:n meno takelteli vain avausjakson toisella puolikkaalla.

– Emme tahtoneet millään päästä paineen alta pois, mutta puolustuksemme ja Ville (maalivahti Kalervo) hoitelivat hyvin vastustajan vaarallisimmat paikat. Toisella jaksolla pääsimme sitten oikein kunnolla vauhtiin, hyökkäsimme rohkeasti ja pääsimme rokottamaan kaveria. Kärkiparimme toimi todella hyvin ja homma oli meidän heiniämme, muisteli HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen, joka viiletti jälleen itsekin kentällä.

HJS sai pistetilinsä auki kauden viidennessä ottelussa. Voitto oli tärkeä, sillä kolmella pinnallaan B-lohkon jumbo on nyt iskuetäisyydellä edellään oleviin joukkueisiin.

– Koko ajan olemme menneet eteenpäin, vaikka vasta nyt saimme tulosta aikaan. Nyt päästelimme vähän paineita, ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin, Hakanen pohti.

HJS jatkaa pistejahtiaan lauantaina kotikentällään Pullerillla. Joukkue kohtaa kello 17 alkavassa ottelussa Salon Palloilijat.

– Viimeiseen saakka yritimme päästä pelaamaan kauden ensimmäisen matsimme Kaurialaan, mutta siellä on kuulemma saunavaraus, päävalmentaja Hakanen nauroi.

Asiasanat