Urheilu

HJS:lle iso taisteluvoitto jumbofinaalissa – "Ei ehkä sellainen peli, jossa olemme vahvimmillamme"

Hämeenlinnalaisten "pakkovoitto" antoi lisähappea ja käytännössä lähetti BK-46:n Kolmoseen.
HJS:n keskikenttäpelaaja Valtteri Kaarna joutui jättämään ottelun BK-46:ta vastaan kesken saatuaan tällin kylkeensä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue otti sunnuntaina miesten Kakkosessa yhden kauden tärkeimmistä voitoistaan. Sillä ja karjaalaisella Bollklubben-46:lla oli melko samanlaiset lähtökohdat B-lohkon neljänneksi viimeisen kierroksen kamppailuun: tulos tai ulos. Jo valmiiksi heikommassa asemassa ollut BK-46 jäi nyt viiden pisteen päähän putoamisviivalle nousseesta HJS:stä.

Lohkon peränpitäjien välinen kamppailu tuotti ansaitun tuloksen. Ensimmäisellä puoliajalla tehokkaasti viimeistellyt ja toisella sinnikkäästi puolustanut mutta myös paikkojaan tuhlaillut HJS voitti 3–1 (3–0).

BK-46:llakin oli hetkensä, mutta vaikka se sai puolen tusinaa laadukasta maalipaikkaa, se oli isäntien pihdeissä alusta loppuun. HJS sen sijaan olisi voinut tehdä ottelussa ainakin seitsemän maalia.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen, että joukkueen työmäärä tuotti toivotun tuloksen

– Laitoimme itsemme likoon niin kuin oli tarkoituskin. Peli oli sen näköistä kuin oli odotettavissakin. Kun pääsimme johtoon ja pelasimme alun kontrolloidusti, kaveri tajusi, että nyt on kaikki pelissä. Isot pelaajat nostettiin ylös ja palloa laitettiin maalille. Irtopalloja tuli paljon. Ei ehkä sellainen peli, jossa olemme vahvimmillamme, mutta olimme riittävän huolellisia, Hakanen arvioi.

 

Kirkkaimmin ottelussa loistivat HJS:n nuoret: piilokärkenä pelannut 19-vuotias Santeri Stenius ja oikealla laidalla dominoinut 15-kesäinen Lauri Kesti. Stenius teki kaksi helpohkoa maalia ja oli lähellä tehdä ensimmäisen puoliajan aikana kolmannenkin. Kesti puolestaan alusti HJS:n ensimmäisen ja viimeisteli itse kolmannen.

Steniuksen 11. ja 17. minuutilla syntyneisiin maaleihin myötävaikutti holtittomasti pelannut BK:n portugalilaismaalivahti Gerson Lima. Tämä teloi itsensä ensimmäisessä maalissa estämällä toki Mauro Severinon viimeistelyn Kestin syötöstä. Pallo jatkoi silti Steniukselle avopaikkaan.

Toisessa maalissa Lima pysäytti jälleen Severinon, mutta tämän ryntääminen vastaan 18 metriin johti lopulta siihen, että Stenius sai sijoittaa pallon 20 metristä tyhjään maaliin. Stenius näytti saavan pallon Liman kädestä, joten maali saattoi pelastaa tämän ulosajolta.

Kesti puolestaan viimeisteli maalinsa avausjakson lisäajalla päästyään puolittaiseen läpiajoon pelaaja-valmentaja Hakasen läpisyötöstä.

– Hänen erinomainen työmoraalinsa on meille tärkeää etenkin hyökkäyksessä. Hän pystyy tekemään nopeita juoksuja laidallaan 90 minuuttia. Aika monta peliä häneltä odotettiin kesällä tulosta, mutta nyt sitä alkaa tulla. Ura ja osaaminen menee eteenpäin koko ajan, Hakanen kehui.

Toisen puoliajan alku oli BK:n. Joukkue sai kuitenkin aikaan vain yhden maalin, jonka syöksypuski komeasti vaihtopelaaja Markus Bromanin keskityksestä 57. minuutilla laitapuolustaja Mergim Bushi. Tämä iski tavallaan myös viimeisen naulan oman joukkueensa arkkuun, protestoimalla itsensä ulos viisi minuuttia ennen loppua.

 

Hakanen pelasi tunnin vaihdettuaan itsensä ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen keskikentän pohjapelaajan Valtteri Kaarnan tilalle. Kaarna joutui tulemaan vaihtoon saatuaan iskun rintaansa. Hakasen mukaan tämä valitteli hengitysvaikeuksia.

– Hän koetti muutaman minuutin selviytyä, mutta se oli vaivalloista. Vamman laatu selviää toivottavasti lähipäivinä. Toivottavasti selvitään säikähdyksellä.

Ottelu oli Hakaselle ensimmäinen HJS-pelaajana reiluun kahteen kuukauteen. Touko–kesäkuussa hän urakoi säännöllisesti avauskokoonpanossa. Hän oli toki hakenut tuntumaa Kolmosesta JanPan paidassa kertaalleen elokuun lopussa.

– Ei se helppoa ollut itsellänikään, kun penkin päästä vain verkkarit pois ja kylmiltään kovaan tempoon. Piti vain piiskata jätkät ympärillä taistelemaan joka pallosta ja tekemään kimpassa töitä.

Seuraavaksi HJS:llä on edessään kaksi kriittistä vieraspeliä ylemmän keskikastin nyt jo ilman panosta pelaavia Kaarinan Poikia ja FC Hongan akatemiaa vastaan. Jommasta kummasta olisi pisteitä otettava sillä kahdesta sarjapaikasta taistelevat Käpylän Pallo, Kiffen ja HIFK:n kakkosjoukkue ovat käytännössä tasoissa ennen viimeisiä kierroksia. HäSa

Miesten Kakkosen B-lohko

MuSa 19 14 2 3 37–18 44

SalPa 19 11 4 4 37–18 37

GrIFK 19 10 4 5 30–18 34

KaaPo 19 10 3 6 35–26 33

FC Honka Akatemia 19 9 3 7 34–26 30

FC Espoo 19 9 2 8 34–36 29

FC Jazz 19 6 5 8 23–28 23

KäPa 19 5 5 9 16–25 20

HJS 19 6 1 12 28–35 19

FC Kiffen 20 4 7 9 10–23 19

HIFK 2 20 4 7 9 24–42 19

BK-46 19 3 5 11 22–35 14

 

Voittaja ja kolmen lohkon paras kakkonen Ykkösen nousukarsintaan, kolme viimeistä Kolmoseen.

Jäljellä olevat merkitykselliset ottelut:

15.9. MuSa–FC Espoo, KaaPo–HJS, SalPa–Honka Akatemia, KäPa–BK-46

16.9. GrIFK–Jazz

22.9. FC Espoo–Kiffen, HIFK 2–SalPa, BK-46–MuSa, KäPa–HJS

29.9. SalPa–FC Espoo, MuSa–KäPa, HJS–Jazz, Kiffen–BK-46, GrIFK–HIFK 2

 

HJS varmistaisi kahdella voitolla paikkansa Kakkosessa 2019.

Päivän lehti

20.1.2020