Urheilu

HJS:lle kauden ensimmäinen pistemenetys – "Näki jätkistä, että tasapeli tuntui tappiolta"

HJS sai opetuksen tiiviisti puolustaneelta vastustajalta Kolmosessa.
Kuvituskuva

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran koko Kolmosen kauden kestänyt voittoputki tuli viimein torstaina päätökseensä. Tuttuun tapaan ottelua hallinnut HJS jäi Tampereen Peli-Toverien vieraana maalittomaan 0–0-tasapeliin.

Päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan kauden ensimmäinen tasapeli kävi opetuksesta.

– Sen näki jätkistä, että tasapeli tuntui tappiolta, kun voittoa jahdattiin vimmatusti. Vastustaja puolusti sisukkaasti ja pääsi vähän meidän ihon alle. Opimme nyt, miten pelata enemmän omilla ehdoilla, Hakanen pohti.

Hakanen oli kuitenkin joukkueineen mielestään oikeilla jäljillä. Toiselle puoliajalle HJS lisäsi painetta entisestään, ja paikat tehdä yksi tarvittava osuma olivat olemassa.

– Heti alussa meillä oli pallo kahdesti ylärimassa, mutta sitten meillä vähän katosi rytmi. Kaveri kuitenkin nojaili polviin jo ensimmäisen puoliajan lopussa. Toisella jaksolla onnistuimme pelillisesti luomaan painetta, mutta viimeisellä kolmanneksella aggressiivisuus vähän puuttui. Meidän ei silti ollut syytä muuttaa mitään pelin aikana. Meillä oli kymmenkunta erittäin laadukasta maalipaikkaa, Hakanen kertasi.

 

HJS:llä on Tampereen piirin Kolmosen kärjessä yhä kymmenen pisteen johto haastajiin Ilves-Kissoihin, PS-44:ään ja NoPSiin, kun näillä on kahdeksan ottelua kullakin jäljellä, eli paineita joukkueella ei edelleenkään ole.

– Yksi piste tästä kuitenkin tuli ja varmasti olemme nälkäisiä seuraavaan peliin. Muille kärkijengeille on tullut tappioita, Hakanen huomautti.

HJS on hävinnyt koko kaudella vain yhden ottelun, Regions’ cupin neljännesvälierän SIF:lle rangaistuspotkukilpailussa kesäkuussa. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020