Urheilu

HJS:n A iski lopussa tuikitärkeään voittoon – "Eihän sitä voi missään nimessä kiistää"

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-pojat onnistuivat ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa SM-sarjassa toisella yrityksellään. HJS kaatoi lauantaina vierasottelussa Kuopion Palloseuran maalein 0–1 (0–0).

Hämeenlinnalaisten päävalmentajan Tommi Silvennoisen mukaan voiton siemen kylvettiin jo tappioon päättyneessä kauden avausottelussa.

– Pojat tiesivät viime viikonlopun jälkeen, mikä pelin vaatimustaso on. Pystyimme nostamaan tasoa taktisesti pykälän verran, ja se mahdollisti voiton, Silvennoinen iloitsi.

Ottelun ainoan maalin syntyi vasta muutaman minuutti ennen loppua. Reilun tunnin kohdalla vaihdosta peliin tullut Jaakko Moisio pääsi käyttämään vastustajan maalivahdin Juho Pennasen virheen hyödykseen.

– Saimme purettua pallon vastustajan hyökkäyksestä, ja kärjet pääsivät antamaan hyvän yläpaineen kahteen toppariin, jotka pudottivat pallon maalivahdille. Maalivahti vähän hätäili, pallo osui meidän pelaajaamme, ja Moisio pääsi riiston jälkeen laittamaan pallon tyhjään maaliin, valmentaja kertasi.

Hän myönsi, että heti sarjan alussa tullut voitto oli joukkueelle tärkeä.

– Eihän sitä voi missään nimessä kiistää. Nyt meillä kaikilla, niin valmennuksella kuin pelaajillakin, on usko siihen, että pystymme pärjäämään tässä sarjassa ja kilpailemaan uskottavasti. Se on meille iso juttu.

Puolustuslinja oli Kuopiossa hämeenlinnalaisten eliittiä. Viiden miehen linjassa puolustivat Oskari Kuisma, Tony Naskali, Elmeri Supperi, Vilho Bottas ja Veikko Lamminmäki.

– Alakerran hyvä ja laadukas pelaaminen oli voiton avain. KuPSilla ei ollut monta laatupaikkaa koko pelissä, Silvennoinen kehui. HÄSA

Päivän lehti

5.8.2020