Urheilu

HJS:n B-nuoret ponnistivat Kakkosesta SM-karsintaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saavutti lauantaina miesten sarjastaputoamisen lisäksi myös vastakkaista menestystä. HJS:n B-pojat sinetöivät lauantai-illan kotiottelussaan Grankulla IFK:ta vastaan paikan ensi kevään SM-karsinnassa.

HJS kumosi GrIFK:n Pullerilla 80 minuutin ottelussa maalein 2–0 (1–0). Maaleista vastasivat Azina Alingué ja Miika Paussu.

HJS nousi voitollaan hetkeksi A-lohkon kärkeen, kun toisena oleva Vantaan Jalkapalloseura pelasi oman viimeistä edellisen ottelunsa vasta sunnuntaina. Eroa lohkossa neljäntenä oleviin Tampereen Pallo-Veikkoihin on turvalliset viisi pistettä ennen päätöskierrosta, jolla VJS ja HJS ratkovat lohkovoiton Vantaalla.

B-junioreiden eli alle 17-vuotiaiden Ykkösen syyskauden lohkoista seuraavan kevätkauden karsintaan pääsee jokaisen kolmen lohkon kaksi parasta sekä lohkokolmosista kaksi parasta. A-lohkon kolmantena oleva FC Inter on kahden pisteen päässä HJS:stä, mutta jo nyt on selvää, että lohkon kolmaskin nousee karsintaan.

HJS:n B-poikien kausi on ollut huima, sillä joukkue aloitti kaksivaiheisen sarjajärjestelmän pelaamalla kevätpuolen Tampereen piirin Kakkosta. Syyskaudella Tommi Silvennoisen suojatit ovat hävinneet vain yhden ottelun Turun Interille.

Ikäluokan pelaajiin kuuluva Lauri Kesti pelasi tämän kauden jo miesten edustuksessa, mutta kokoonpanosta löytyy toinenkin alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa esiintynyt pelaaja, puolustaja Gaaid Abdi. Joukkueen paras maalintekijä on ollut seitsemän maalin Miika Paussu.

A- ja B-junioreiden SM-karsinnassa 20 joukkuetta pelaavat kahdessa lohkossa ja näiden välisissä pudotusotteluissa kymmenestä SM-sarjapaikasta tammi–huhtikuussa. Jos pääsarjapaikka ei aukene, kausi jatkuu Ykkösessä.

Päivän lehti

26.2.2020