Urheilu

HJS:n cuptie katkesi – Tampere United puhtaasti jatkoon

Kakkosen tamperelaisjoukkueet passittivat hämeenlinnalaiset kahden kuukauden harjoitustauolle.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen tie sen kauden kovatasoisimmassa kilpailussa, Suomen cupissa katkesi ensimmäiselle kierrokselle. HJS hävisi Kakkosen cupin lohkovaiheessa toisen ottelunsa sunnuntaina Tampereella.

Tampere United kukisti HJS:n Pirkkahallissa tyylipuhtaasti 2–0 ja voitti lohkon. Toisena lohkoon jäi Tampereen Ilveksen kakkosjoukkue, joka hävisi itse Unitedille niin ikään 0–2, mutta löi HJS:n 2–1.

– Emme saaneet haluamaamme tulosta, mutta saimme kaksi hyvätasoista matsia. Hukkaan tämä aika ei mennyt. Maalit olisivat olleet huolellisuudella vältettävissä. Saimme luotua painetta, mutta takaa-ajoasema oli liian iso vuori kiivettäväksi, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen arvioi cupin päätöstä.

– Kaveri pystyi horjuttamaan meitä erittäin fyysisellä pelillä, joten saimme oppia kaksinkamppailukovuudessa.

Ensimmäinen puoliaika Tampereen illassa oli kotijoukkueen hallussa kovan prässin turvin. Maalit syntyivät erikoistilanteista.

Omar Khary upotti vasemmalta laidalta vapaapotkun etukulmaan 31. minuutilla ja ampui kuusi minuuttia myöhemmin samanlaisesta paikasta tolppaan, sillä seurauksella, että Arttu Mättö hoiteli irtopallon maaliin.

Toisella puoliajalla HJS sai pelinsä pyörimään paremmin ja loi kaksi vaarallista maalipaikkaa, mutta kavennus jäi syntymättä. HJS olisi tarvinnut jatkopaikkaan kahden maalin voiton.

Kakkosen cupin jälkeen HJS kohtaa liiton sarjoissa pelaavia joukkueita enää harjoitusotteluissa. Näitä se pelaakin lähes joka viikonloppu seuraavan kahden kuukauden ajan.

– Tavoitetasomme on yhtä sarjatasoa ylempänä. Kohtaamme NoPS:n kotona ja vieraissa sekä Kakkosen joukkueista ainakin EPS:n, NJS:n ja Ilves 2:n, Hakanen kertoi.

Pääsiäisen ympärillä HJS avaa Tampereen piirin Kolmosen ja keväällä mahdollisesti myös Regions cupin. Jälkimmäinen tulee olemaan joukkueen väylä kohti ensi vuoden Suomen cupia, mikäli se ei voita Kolmosen lohkoaan.

Palloliiton mukaan Regions cupin ensimmäinen kierros arvotaan perjantaina ja pelataan maaliskuussa. Hakasella ei ollut tietoa HJS:n osallistumisesta. HäSa