Urheilu

HJS:n kilpailukausi alkoi voitolla cupissa – "Valmius on ihan hyvä"

Kesän sarjapeleissä samassa lohkossa hämeenlinnalaisten kanssa pelaava Ilves 2 hävisi kotikentällään.
HJS päätti viime jalkapallokauden nousujuhliin ja sai juhlia myös uuden kauden aluksi. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS päätti viime jalkapallokauden nousujuhliin ja sai juhlia myös uuden kauden aluksi. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue ylsi makeaan voittoon lauantaina Pirkkahallissa Tampereella. Joukkue kukisti Kakkosen cupin avausottelussaan Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen maalein 2–1 (0–1).

Ilveksen kakkosjoukkue oli avannut Kakkosen cupin kukistamalla viikko sitten Tampere Unitedin numeroin 6–1, eli HJS otti ainakin virtuaalisessa tilanteessa lohkon kärkipaikan.

Lohkon neljäs joukkue TPV aloittaa kautensa sunnuntaina TamUa vastaan. TPV putosi viime kaudella Ykkösestä, TamU Kakkosesta.

Kakkosen cupin viidestä lohkosta voittajat ja kolme parasta kakkosta etenevät pudotuspeleihin taistelemaan kahdesta paikasta varsinaiseen Suomen cupiin.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakasen mielestä kilpailukauden avaus oli erinomainen.

– Kuten olemme silmämääräisesti ennakoineet, valmius on ihan hyvä. Tämä oli fyysisesti kova kamppailu ja erinomainen mittari siitä, missä tällä hetkellä menemme. Molemmat joukkueet halusivat pitää vauhtia. Pistimme kentälle sen, mihin tällä hetkellä pystymme, Hakanen totesi.

Hakasen mukaan HJS:n nälkää cupiin ei tarvitse erikseen viritellä, vaikka sarjakauteen on vielä yli kaksi kuukautta.

– Aina kun kilpaillaan, tavoite on tehdä tulosta. Vielä ei jaeta sarjakaudelle pisteitä, ja voimasuhteet ehtivät muuttua, mutta tämä antaa informaatiota meille ja pelaajille.

Ossi Lehtonen ja Arttu Raittinen tekivät lauantaina HJS:n maalit. Lehtosen 1–1-tasoitusta tuuletettiin heti toisen puoliajan aluksi. Raittinen oli puolestaan asialla, kun peliä oli pelattu 59 minuuttia.

Ilveksen maalin teki Rasmus Lehtonen avausjakson viimeisellä minuutilla.

HJS:n miehitys tulee tuskin säilymään samanlaisena. Harjoitusringissä on pelaajia ilman sopimusta, ja luottopelaajista muun muassa Eppu Kallio, Valtteri Kaarna ja Santeri Stenius aloittivat cupin penkiltä.

– Tämä oli tämän hetken sopimuspelaajista ja terveistä kasvattu ryhmä. Moni oli vielä poissa pelivahvuudesta. Paikkoja aukeaa talven mittaan varmasti kokoonpanosta, mutta kyllä ne pitää nytkin ansaita, Hakanen sanoi.

HJS pelaa Kakkosen cupin lohkovaiheen ainoan kotiottelunsa ensi sunnuntaina Säästöpankki-areenassa TPV:tä vastaan. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic