Urheilu

HJS:n nopea kahden maalin johto suli Espoossa – "Tämän hetken tekeminen riittää tähän"

Kauden toista voittoaan miesten Kakkosessa metsästäneelle Hämeenlinnan Jalkapalloseuralle näytti vielä hyvältä lauantaina puolen tunnin pelin jälkeen. Leppävaarassa vieraillut HJS otti vartissa kahden maalin johdon FC Espoota vastaan ja hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla B-lohkon peränpitäjälle tuli kuitenkin noutaja, ja HJS taipui 5–3 (1–2) -tappioon.

Ottelun ratkaisijoiksi nousivat toisella jaksolla Espoon kärki Samuli Heiska ja keskikenttämies Jasin-Amin Assehnoun, jotka iskivät kaksi maalia mieheen.

HJS:n mahtialussa säväytti 16-vuotias Ilves-laina Naatan Skyttä, joka löysi maalijyvän ensimmäisessä HJS-pelissään jo seitsemännellä minuutilla. Toiset seitsemän minuuttia myöhemmin luottokärki Jere Suomalainen teki kauden toisen maalinsa. Kuusi minuuttia ennen taukoa Altin Ademaj aloitti FC Espoon kirin.

Lopussa HJS haki hanakasti tasoitus- ja kavennusmaaleja, mutta hävisi maalienvaihtokilpailun viimeisellä kymmenminuuttisella 2–1. Toppari Markus Joenmäki sentään osui toisessa peräkkäisessä ottelussa maalipuiden väliin 83. minuutilla.

Pelaajavalmentaja Lauri Hakanen näki koko maalihurjastelun lähietäisyydeltä, sillä hän pelasi keskikentällä koko ottelun. HJS:ltä puuttui ottelusta pelaajia niin loukkaantumisten kuin nuorten maajoukkueleiritysten takia. Siksi joukkue päätyi lainaamaan myös edukseen esiintyneen Skytän tamperelaisesta yhteistyöseurasta.

Hakasen mielestä pisteitä oli jälleen kerran tarjolla HJS:lle.

– Ensimmäiset puoli tuntia pelasimme todella hyvin, mutta kun yksi helppo maali lurahti, emme päässeet enää samalle hyvälle tasolle. 2–2-tilanteessa peli alkoi uudestaan. Kaveri sai hengen päälle, emmekä pystyneet vastaamaan. Tämän hetken tekeminen riittää tähän, Hakanen pohti.

HJS on edelleen sarjataulukossa viimeisenä, kun seitsemästä ottelusta on tullut vain HIFK-vierasvoiton tuomat kolme pistettä. Hakasen mukaan joukkueella on oppimisen paikka.

– Pelaamme vaativaa jalkapalloa, ja pelaajamme ovat toteuttaneet sitä sarjatasoa alempana hyvin. Nyt koulu on kova, mutta se on käytävä. Sitä pitää vielä oppia, että se pelitapa ei haavoita itseä, Hakanen sanoi.

– Monissa pelissä olemme näyttäneet, ettemme ole vain riittävän kypsiä vielä. Jokaisen pitää myös osata analysoida nyt, mitä asioita pitää itse parantaa, jotta joukkueen suoritus paranee. En ole silti huolissani joukkueen työnteosta.

Seuraava haaste pisteiden hakemisessa on kova. Ensi perjantaina Kaurialaan saapuu juuri lohkon kärkipaikan ensimmäisellä tappiollaan SalPalle menettänyt Grankulla IFK. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic