Urheilu Hämeenlinna

HJS:n peliin pääsee nyt 900 katsojaa – Pääkatsomossa kaksi lohkoa, joihin on oma sisäänkäynti

Kaurialan kenttä on jaettu kolmeen lohkoon, joista heinäkuussa on käytössä pääkatsomoon tehdyt kaksi lohkoa.
HJS:n toiminnanjohtajan Ville Dahlmanin mukaan Kaurialassa on yksinkertaista tehdä tarvittavat toimenpiteet yleisön jakamiseksi eri lohkoihin.
Grafiikka: Juhana Peltomaa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran heinäkuun kotiotteluihin pääsee enemmän katsojia kuin kesäkuun peleihin. Valtioneuvoston koronavirusvarotoimenpiteiden lieventyessä urheilu- ja muihin ulkoilmatapahtumiin on mahdollista ottaa enemmän kuin 500 katsojaa erityisjärjestelyin.

HJS:n kotikentällä Kaurialassa katsomot on jaettu kolmeen lohkoon, joista kaksi sijaitsee pääkatsomossa ja yksi pääkatsomon vastakkaisella puolella ns. aurinkokatsomossa. Perjantain 10. heinäkuuta kotiottelussa paraislaista PIFiä vastaan käytössä ovat pääkatsomon kaksi lohkoa, joista molempiin HJS:n on mahdollista ottaa 450 katsojaa. Yhteensä hämeenlinnalaisten perjantain kotiottelun kapasiteetti on siis 900 katsojaa. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole sallittua.

HJS:n toiminnanjohtajan Ville Dahlmanin mukaan 900 katsojan kapasiteetti on seuralle jo riittävä.

– Kaudella 2018 Kakkosen yleisökeskiarvomme oli 500 henkilöä. Jos HJS-päivän pelin ottaa pois, oli meillä parhaimmillaan noin 700 katsojaa pelissä. Tämä on meille hyvä kompromissi. Kapasiteettia kasvattaessa vielä tästä pitää ottaa huomioon, kasvavatko kustannukset jo liikaa, Dahlman laskee.

Ykköskatsomossa normaalit palvelut

Pääkatsomon ykköslohkon sisäänkäynti on normaali Brahenkadun sisäänkäynti, josta yleensä on käynti koko kentälle HJS:n kotiottelussa. Ykköskatsomoon pääsevät kausikorttilaiset, portilta lipun ostavat ja alle 12-vuotiaat lapset kausikorttilaisen tai lipun ostajan seurassa. Ykköskatsomossa ottelua seuraavia palvelevat kioski, grillli ja kaksi anniskelualuetta. Katsomon saniteettitilat sijaitsevat grillin ja HJS:n klubitilan välillä. Katsojien käytössä on pääkatsomon eteläosa.

Pääkatsomossa sijaitsevaan kakkoskatsomon sisäänkäynti on puolestaan Soraharjunkadulta lähellä Soraharjunkadun ja Brahenkadun kulmaa. Katsomoon myydään lippuja, ja lisäksi kakkoskatsomoon pääsevät ilmaiseksi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajajäsenet. Katsojien käytössä on pääkatsomon pohjoisosa.

Kakkoskatsomon yleisöllä on rajoitetut palvelut. Katsojien käytössä ovat Kaurialan kentän huoltorakennuksen yhteydessä oleva kioski ja wc-tilat.

– Järjestelyn toteuttaminen Kaurialassa on hyvin yksinkertaista. Molemmille katsomoille on oma sisäänkäynti ja se on oikeastaan siinä. Selviämme muutaman henkilön lisäyksellä, koska toisen katsomon alueella on riisutut palvelut, eikä ole anniskelualueita, Dahlman sanoo.

Kauden viides ottelu perjantaina

HJS pelaa perjantaina kauden viidennen ottelunsa. Kaurialassa se on esiintynyt aikaisemmin kauden aikana kahdesti, ja sillä on molemmista kotiotteluista tuloksena tasapeli. Sarja-avauksessa raumalaista Pallo-Iiroja vastaan HJS päätyi 0–0-tasatulokseen. Edellisessä kotiottelussaan porilaista FC Jazzia vastaan HJS pelasi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasan numeroin 2–2. Kahdesta vierasottelustaan GrIFK:ta ja Tampereen Ilveksen vastaan sillä on saldona voitto ja tappio, kun GrIFK kaatui Eppu Kallion loppuhetkien maalilla 3–2, ja sarjan pelkillä voitoilla aloittanut Ilves oli kotiottelussaan hämeenlinnalaisvieraitaan parempi numeroin 2–0. HJS on Kakkosen B-lohkossa viidentenä. HÄSA

Päivän lehti

13.8.2020