Urheilu

HJS:n tappio tiivistää tunnelman huippuunsa

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen saa jännittää joukkueensa puolesta kauden loppuun saakka.

Santeri Steniuksen kolmas maali kahteen peliin oli lopulta laiha lohtu Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten joukkueelle lauantaina Kaarinassa. Kakkosen kamppailussa kotijoukkue Kaarinan Pojat oli hyvän toisen jakson ansiosta niukasti putoamiskamppailussa taistelevaa vierastaan parempi lukemin 2–1 (0–1). Tappio tiesi sitä, että HJS:n loppukaudesta tuli entistä tiiviimpi trilleri.

HJS aloitti B-lohkon ottelun Kaarinan keskuskentällä pirteästi. Vieraat saivat pidettyä palloa pitkiä jaksoja itsellään ja kotijoukkue KaaPo oli sarjataulukossa selvästi alempana olevan HJS:n esityksestä selvästi hämillään. 

– Onnistuimme ensimmäisellä jaksolla tylsyttämään vastustajan vahvuudet hyvin pois ja oma pallollinen pelimme oli ihan mallikasta. Yksi maali oli tänään kuitenkin liian pieni turvamarginaali. Toiselle jaksolle KaaPo tuli selkeästi vahvemmin ja jouduimme puolustamaan syvälläkin pitkiä jaksoja. Silti meillekin avautui paikkoja vielä lisäosumiin, mutta nyt ei pomppinutkaan suotuisasti, hämeenlinnalaisten päävalmentaja Lauri Hakanen kävi läpi ottelun kulkua.

 

HJS:n ja samalla koko ottelun avausmaali oli hieno näyte joukkueen kyvystä rakentaa tilanteita myös pidemmillä hyökkäyksillä. Pallo pelattiin laitakaistalle ylös nousseelle puolustaja Vilppu Leinoselle, jonka keskitys tavoitti taka-alueelta Santeri Steniuksen. Stenius viimeisteli päällään varmasti kauden kuudennen maalinsa. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Steniuksella oli vielä oiva mahdollisuus kasvattaa vieraiden johtoa, mutta puolittainen läpiajo ei tuottanut toivottua tulosta.

Kaarinan Poikien sankariksi nousi lopulta toisen jakson kahdella maalillaan Mikke Louhela. Ensimmäisen mies viimeisteli oman murtautumisensa jälkeen ja toinen oli komea vapaapotku, jolla Ville Kalervo jätettiin HJS-maalilla täysin vaille mahdollisuuksia. 

Kaksi jäljellä olevaa peliä ratkaisee HJS:n ensi kauden sarjatason. Ensin Käpylän Pallo isännöi valkopaitoja viikon päästä ja kaikki on selvillä viimeistään kahden viikon kuluttua lauantaina, kun FC Jazz tulee näyttelemään trillerin toista pääosaa Kaurialaan. HäSa

Päivän lehti

22.2.2020