Urheilu

HJS:ssä merkittäviä henkilövaihdoksia

HJS:ssä puhaltaa muutoksen tuulet. Ville Dahlman siirtyy 1. elokuuta alkaen HJS ry:n toiminnanjohtajan tehtävistä HJS:n edustusjoukkuetoiminnan pariin ja sen toiminnanjohtajaksi.

HJS ry:n uutena toiminnanjohtajana aloittaa niin ikään 1. elokuuta Tommi Laitila.

HJS Akatemia ry:n puheenjohtaja Tomi Uusitorppa näkee, että edustusjoukkuepuolella oli kahden sarjanousun myötä kasvanut tarve henkilöstövahvistuksille sekä taloudellisella ja urheilullisella puolella.

– Rehellisesti ilman tätä nimitystä olisimme joutuneet tämän vuoden jälkeen miettimään tarkkaan, että miten eteenpäin mennään. Hämeenlinnassa on jo liikaa tippunut joukkueita pois kartalta ja emme halunneet uutta lukua tähän kirjaan. Yhteistä kaikissa on resurssien puute. Nyt meillä on resurssit talon sisällä, Uusitorppa arvioi.

Uusitorppa arvioi, että Dahlmanin tehtävä on tehdä HJS kiinnostavaksi kumppaniksi ja tunnetuksi kaupungissa.

– Ville ottaa vastuun koko HJS Akatemia ry:n pyörittämisestä ja hänellä hallituksen täysi luotto. Tällä hetkellä liian monet ovat menneet äärirajoilla, itseni mukaan lukien. Vaatimustaso liiton sarjoissa on ollut niin eri luokkaa. Nyt muun muassa valmennus voi keskittyä sataprosenttisesti valmennukseen. Yksi iso asia on tietysti varainkeruu, jossa emme ole Hämeenlinnan sisällä onnistuneet. Tähän on tultava muutos jatkossa. Positiivinen vire on päällä ja sitä ei saa nyt hukata.

 

Tommi Laitila on toiminut aiemmin FC Espoon valmennusjohtajan tehtävissä.

– Keväänä aikana on noussut esiin, että HJS Akatemia ry tarvitsee lisäresursseja ja Dahlman on halunnut ryhtyä HJS Akatemia ry:n tarjoamaan tehtävään. HJS ry ei siis varsinaisesti ole ryhtynyt henkilövaihdokseen, vaan kyse on HJS Akatemia ry:n ja Dahlmanin välisestä sopimuksesta. Kun on ollut esillä Dahlmanin mahdollinen uusi tehtävä, niin junioriseura on luonnollisesti samalla valmistellut mahdollista uuden toiminnanjohtajan palkkaamista, HJS ry:n puheenjohtaja Juho Juusela kommentoi.

Laitila asuu Hämeenlinnassa ja on Juuselan mukaan tavannut hallituksen useampaan kertaan vakuuttaen HJS ry:n hallituksen.

– Lisäksi hallitus on saanut positiivista palautetta Laitilasta. Laitilalla on kokemusta seuratoiminnasta sekä FC Espoossa että Palloliiton Uudenmaan piirissä. Laitilalla on realistista näkemystä siitä, mitä seuratoiminta on ja miten seuratoimintaa voidaan kehittää. Laitila on FC Espoossa tehnyt esimerkiksi paljon yhteystyötä espoolaisten junioriseurojen kanssa. Hämeenlinnan alueellakin on seurojen välisen yhteistyön saralla paljon mahdollisuuksia, Juusela sanoo.

Laitila on toiminut FC Espoossa, joka keskittyy yli 12-vuotiaiden kilpatoimintaan. Voiko tästä päätellä, että HJS panostaa junioripuolella entistä vahvemmin kilpatoimintaan?

– Ei tule päätellä niin. Seura panostaa edelleen yhtälailla harraste- ja kilpatoimintaan ja Laitila on tähän sitoutunut. Tämä linjaveto on niin iso kysymys, että jos siihen tulee jossain vaiheessa muutosta, niin siitä päättää seuran hallitus, Juusela toteaa.

 

Laitila toimii myös Suomen naisten A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Miten pidetään huoli, että Laitilan pestiä ei maajoukkuetehtävät häiritse?

– Laitilan kanssa on sovittu, että hän jatkaa kyseisessä tehtävässä normaalisti tämän vuoden loppuun. Laitilan ajankäyttöön se vaikuttaa kahden maajoukkuetapahtuman verran. Hallituksella on ollut tämä tiedossa sopimusta tehtäessä, asiassa on tiedostettu ja punnittu ajankäytölliset ongelmat, sekä tietysti myös mahdolliset hyödyt. Mahdollinen jatko naisten maajoukkueen kanssa tämän vuoden jälkeen on kysymys, mistä osapuolet sopivat aikanaan erikseen, Juusela toteaa.

– Nykyinen toiminnanjohtaja on tehnyt hyvää työtä seurassa. Laitilalta ei tässä vaiheessa odoteta mitään suuria mullistuksia, vaan seuran pitkäjänteistä kehittämistä ja Dahlmanin työn jatkamista.

 

Ville Dahlman toteaa, että pesti edustusjoukkueen toiminnanjohtajana on looginen askel.

– Minusta tämä on looginen askel uralla eteenpäin ja olen todella tyytyväinen muuttuvaan uuteen pestiin. Toiminnanjohtajan tehtävä junioripuolella on hyvin laaja-alainen, tässä pääsee keskittymään selkeämpään ruutuun. Varainhankinta on tietysti tärkeä osa tehtävää aina, mutta myös hallinnolliset tehtävät ja ottelutapahtumien järjestäminen ja toiminnan kehittäminen yhdessä päävalmentajan kanssa kuuluvat toimenkuvaan.

Seuraajastaan Dahlmanilla on vain hyvää sanottavaa.

– Seuraaja on mielestäni nappivalinta viemään HJS:ää eteenpäin. Nyt on kolme vuotta tehty tiukkaa työtä, että saatu perusta korjattua ja tästä on Tommin hyvä jatkaa. Iloisin mielin luovutan soihtua eteenpäin.

Dahlman vakuuttaa, että toiminnanjohtajakuviot eivät rasita junioreiden budjettia.

– Ei millään tavalla, palkanmaksajani on HJS Akatemia ry. Edustusjoukkuetoiminnan vahvistaminen on sijoitus kuitenkin myös junioreihin, sillä miesten joukkue on perustettu junioreita varten. HäSa

 

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic