Urheilu

HlHS-kolmikko heti kovaan viestikyytiin Suomen cupin avauksessa – Tavoitteena kovat "harjoituskisat"

Maastohiihtokausi avataan Vuokatissa lauantaina.
Maija Hakala (vas.), Laura Mononen ja Anni Kainulainen kokeilevat syysvauhtiaan ensimmäistä kertaa kilpalumella tulevana viikonloppuna. Kuva: Pekka Rautiainen
Maija Hakala (vas.), Laura Mononen ja Anni Kainulainen kokeilevat syysvauhtiaan ensimmäistä kertaa kilpalumella tulevana viikonloppuna. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta lähtee tuttu naiskolmikko Laura Mononen, Anni Kainulainen ja Maija Hakala tulevan viikonlopun Vuokatin maastohiihtokauden avaukseen, jossa Suomen cupin ensimmäisessä osakilpailussa ohjelmassa ovat vapaalla tyylillä sprintit ja viestit.

Maajoukkueryhmään kuuluva Mononen on väläytellyt kesällä vahvaa kuntoa voittamalla kesäkuussa Vuokatti Aateli Race-kilpailun ja elokuun lopussa SM-rullahiihdoissa 12 kilometrin kilpailun.

– Hyvin on kesä mennyt ja hyvillä mielin lähden uuteen kauteen, jossa päätavoitteena on hyvä sijoitus kokonaismaailmancupissa. Vuokatissa tavoitteena on saada hyvät kovat harjoitukset lumella ja varsinkin viestissä taistellaan joka pisteestä, pohjustaa Mononen, joka viime kaudella oli Suomen cupin henkilökohtaisen kokonaiskisan kakkonen.

27-vuotias Kainulainen on myös tyytyväinen kesäkauteensa.

– Vuokatti on vielä ikään kuin harjoituskisa, itsekään en ole vielä ulkoladuilla hiihtänyt ollenkaan. Sprintistä haen kisatuntumaa ja viestissä ehdottomasti lähdetään puolustamaan viime vuoden voittoa. Olen ollut koko harjoituskauden terveenä ja päässyt toteuttamaan harjoittelua suunnitelmien mukaan, Kainulainen iloitsee.

– Syksyn testien mukaan kunnon pitäisi olla parempi kuin koskaan, mutta lumilla näkee sitten lopullisen tuloksen. Tärkeämmät kisat ovat parin viikon päästä Oloksella ja sen jälkeen Rovaniemen Suomen cup.

Maajoukkuehiihtäjistä lauantain sprintissä on mukana puolet (12/24). Naisten kisaan ovat Monosen lisäksi ilmoittautuneet A-statuksen hiihtäjistä Kainuun Hiihtoseuran kaksikko Anita Korva ja Anne Kyllönen sekä maajoukkueryhmästä myös Emmi Lämsä ja Vilma Nissinen.

Yhteensä sprinttiin on lähdössä 89 naista ja mukana on Valkeakosken Hakan väreissä hämeenlinnalainen Sonja Leinamo.

– Treenit ovat sujuneet hyvin ja olen päässyt jo hetken hiihtämään ensilumellakin. Maastohiihto on vielä ykköslajini, mutta ampumahiihtokisoja tulee olemaan alkavalla kaudella myös enemmän ohjelmassa, kertoo 17-vuotias Sotkamon urheilulukiolainen.

Miesten sprinttikisassa on 124 hiihtäjää Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan johdolla.

Sunnuntain viesteihin on ilmoittautunut 47 mies- ja 33 naisjoukkuetta. Miehet hiihtävät 3 x 6 kilometriä ja naiset 3 x 4 kilometriä ja kaikki osuudet hiihdetään vapaalla tyylillä.

HlHS on hallinnut naisten viesticupia ja puolustaa mestaruutta myös viime kaudelta.

– Sunnuntain viesti on jännittävä ja siinä on useita tasaisia joukkueita. Tavoitteena meillä on kolme ehjää suoritusta, joilla toivottavasti taistelemme ykkössijasta. Itse toivon, että pystyn molempina päivinä pitämään pään kasassa ja saan teknisesti ehjät suoritukset. Alkukaudesta kun yleensä pää menee kunnon edellä, Maija Hakala puntaroi.

– Kesä meni taas nopeasti ja sujui hyvin, vaikka takareiden oireilun takia jouduin hieman säätämään treenejä loppukesästä. Pikkasen jännittää, mikä on oma suorituskyky tällä hetkellä. Tosin onneksi Vuokatissa ei tarvitse olla vielä huippukunnossa, mutta ainakin saa hyviä kovavauhtisia kisoja.

Suomen cupissa on kuusi osakilpailua, joihin kuuluvat myös SM-hiihdot. Toinen osakilpailu on Rovaniemellä 23.–24. marraskuuta ja siellä ratkotaan viimeiset paikat viikkoa myöhemmin kilpailtavaan Rukan maailmancup-avaukseen. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic